Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: zelfstandigenrekening voor zzp'ers en verplicht minimum tarief?

13 januari 2017

Een verzekering voor zelfstandigen zonder personeel, minimum uurtarief of zelfstandigenrekening: er is van alles gezegd over zzp’ers deze week. In dit nieuwsoverzicht hebben we het belangrijkste nieuws voor ondernemers voor je verzameld.

PvdA wil minimum uurtarief voor zzp’ers

RTL Nieuws meldde donderdag 12 januari 2017 dat de Partij van de Arbeid een ‘bodemtarief’ wil invoeren. Dit zou dan moeten gelden voor zzp’ers met een laag uurloon. Volgens Gijs van Dijk, vijfde op de lijst van de partij en vice-voorzitter van de FNV, verdienen sommige zelfstandigen niet genoeg voor een verzekeren. Het minimum zou met name in sectoren zoals de bouw, media en de zorg ingevoerd moeten worden.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zelfstandigenrekening voor zzp’ers

Ondertussen weet de Telegraaf een dag eerder te melden dat Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie voor zzp’ers in de bouw, pleit voor een ‘zelfstandigenrekening’. Daarbij zouden ondernemers fiscaal gestimuleerd worden om hun eigen sociale voorzieningen te regelen. Ook zou de rekening een buffer kunnen zijn als de zzp’er een tijdje minder opdrachten of geld heeft.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Meer zzp’ers in de bijstand

Steeds meer zzp’ers hebben financiële steun nodig van de overheid. Dat meldt de Telegraaf. Het aantal ondernemers in het midden- en kleinbedrijf dat financiële hulp heeft gekregen, is het afgelopen jaar met 5% gestegen. Dat is de conclusie van de IMK-index van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). “De index is gebaseerd op het aantal mkb-ondernemers dat een beroep doet op bijstandverlening voor zelfstandigen in de vorm van krediet en/of uitkering bij Nederlandse gemeenten.”

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Proef met verplichte verzekering voor zzp’ers?

“Topambtenaar pleit voor proef met verplicht verzekering voor zzp’ers”, meldde het Financieele Dagblad woensdag 11 januari. “De overheid moet gaan experimenteren met een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) voor zzp'ers. Alleen dan kan de patstelling tussen voor- en tegenstanders worden doorbroken.” Dit idee is afkomstig van Maarten Camps, die secretaris-generaal is van het Ministerie van Economische Zaken. Dit zei hij in zijn nieuwjaarsartikel in het blad Economisch Statistische Berichten (ESB). Dat artikel kun je hier lezen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Dit verandert er voor jou als ondernemer in 2017

Afgelopen week publiceerden wij een artikel met daarin regels die voor jou als zzp’er gaan veranderen dit jaar. De Kamer van Koophandel maakte een overzicht van gewijzigde en nieuwe wetten. Benieuwd naar wat er voor jou verandert dit jaar?

Lees hier dan het hele artikel nog eens terug.

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer