Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

01 januari 0001

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

In een enquête gehouden in augustus 2023 onder de leden van de groep zzp’er durf te vragen op Facebook , waarbij meer dan 400 (startende) ondernemers hun stem hebben uitgebracht, is naar voren gekomen dat Moneybird als het meest gebruikte boekhoudpakket wordt beschouwd. Met 27% van de stemmen heeft Moneybird de concurrentie achter zich gelaten en lijkt het de voorkeur te genieten van (startende) ondernemers. Hieronder volgt een overzicht van de top vijf boekhoudpakketten en hun respectievelijke percentages:

 

Top 5

  1. Moneybird: 27%
  2. e-Boekhouden: 22%
  3. SnelStart: 15%
  4. MoneyMonk: 9%
  5. DigiBTW: 3%

 

Moneybird leidt de ranglijst

Van de ondervraagde zzp'ers gaf maar liefst 27% aan Moneybird te gebruiken voor hun boekhouding. Moneybird heeft daarmee een duidelijke voorsprong op de concurrentie en wordt beschouwd als het meest gebruikte boekhoudprogramma onder deze groep zzp’ers.

Concurrentie

Hoewel Moneybird de ranglijst aanvoert, zijn er ook andere populaire boekhoudpakketten die worden gebruikt door zzp'ers, zoals:

  • e-Boekhouden.nl: speciaal gebouwd voor de (startende) zzp’er – en dat merk je. In werkelijk alles is hier rekening mee gehouden: de pakketten, de functionaliteiten, de prijs en de gratis proefperiode. e-Boekhouden.nl is namelijk gratis voor starters tot wel 15 maanden na inschrijving bij de KvK.
  • MoneyMonk: bij MoneyMonk weten ze van boekhouden én van techniek, wat resulteert in een topkwaliteit boekhoudprogramma. Al 10 jaar lang, focust het team zich volledig op de freelancer, ofwel de dienstverlenende zzp’er. Zo biedt MoneyMonk duidelijk financieel inzicht per project en een timer om je uren bij te houden. Schrijf jij uren? Grote kans dat MoneyMonk de keuze is voor jou.
  • DigiBTW: DigiBTW is een prijsvechter en blinkt dus uit in prijs, maar ook zeker in haar eenvoud en klantenservice. Daarnaast biedt DigiBTW als enige in Nederland de mogelijkheid om zelf inkomstenbelasting aangifte te doen als ondernemer. Heb jij een simpele boekhouding, en zoek je een simpele tool die daar goed op aansluit? Dan is DigiBTW wat voor jou!
  • SnelStart: SnelStart was één van de eerste boekhoudpakketten in Nederland. Ze zijn pioniers van de boekhoudsoftware en hebben zich inmiddels helemaal gespecialiseerd in de samenwerking met de boekhouder. De pakketten zijn overzichtelijk, gemiddeld geprijsd, en uitermate geschikt voor zzp’ers die hun boekhouding samen met een boekhouder beheren. 

Benieuwd welke boekhoudpakket geschikt is voor jou? Bekijk dan de complete reviews van bovenstaande aanbieders hier!

Gebruiksgemak en functionaliteit

Respondenten gaven aan dat ze vooral de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van Moneybird waarderen. De eenvoudige interface, het makkelijk koppelen van de zakelijke rekening en de handige informatie in de kennisbank en webinars worden genoemd als belangrijke redenen voor de populariteit van Moneybird.

De resultaten van deze enquête benadrukken de belangrijke rol die Moneybird speelt in de boekhoudpraktijken van (startende) ondernemers in Nederland. Met zijn gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide functies blijft Moneybird het favoriete boekhoudpakket onder deze groeiende groep (startende) ondernemers.

Beste boekhoudprogramma voor (startende) ondernemers

Het onderzoek naar het beste boekhoudprogramma voor zzp’ers is uitgewerkt op startersplatform ikwordzzper.nl. Bekijk de resultaten van het onderzoek gedaan door Martijn Pennekamp en Arjan Nieuwbeerta via deze link.

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer