Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: wet DBA uitgesteld en Zelfstandigen Bouw stapt naar rechter

02 juni 2017

Het grootste nieuws deze week kwam niet geheel onverwacht voor veel ondernemers: de wet DBA is uitgesteld tot 1 juli 2018. Ook kwam het UWV met een gunstige arbeidsmarktprognose voor zowel werknemers als ondernemers. Dat en meer lees je in dit nieuwsoverzicht.

Wet DBA verder uitgesteld tot 1 juli 2018

De handhaving van de wet DBA is verder uitgesteld tot in ieder geval 1 juli 2018. Dat blijkt uit een brief van Staatssecretaris van Financiën Eric Wiebes (VVD) aan de Tweede Kamer. Eerder deze week werd al bekend dat een overleg over de wet werd uitgesteld, omdat Kamerleden meer tijd wilden om vragen te stellen. Kwaadwillenden worden niet gespaard: als er achteraf sprake blijkt te zijn van een dienstbetrekking krijgen zij alsnog een naheffing of boete.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Gunstige arbeidsmarktprognose van UWV

Het UWV kwam afgelopen dinsdag met een arbeidsmarktprognose voor 2017 – 2018. Uit die prognose blijkt dat het aantal banen flink zal stijgen in de aankomende jaren. Dat betekent dat er meer vraag is naar zowel werknemers in loondienst als zelfstandig ondernemers. In de zorg zullen meer werknemers voor langere termijn gevraagd worden, terwijl in de bouw er veel zelfstandigen aan de slag kunnen.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Zelfstandigen Bouw daagt schilderspensioenfonds voor de rechter

Vandaag maakte belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw bekend dat zij schilderspensioenfonds BPF voor de rechter daagt. Het verplichte pensioen voor zzp schilders in strijd met de wet, aldus de organisatie. Voorzitter Charles Verhoef verklaart in het bericht: “Wij vragen de rechter die verplichting onwettig te verklaren. We hebben lang geprobeerd met BPF tot een vergelijk te komen. Maar BPF weigert mee te werken aan een minnelijke oplossing. De gang naar de rechter is daardoor onvermijdelijk geworden.”

Lees hier het bericht van Zelfstandigen Bouw.

4/5e van de Nederlandse ondernemers heeft domeinnaam van eerste keus

Er zijn nog voldoende domeinnamen beschikbaar voor de Nederlandse ondernemer. Dat blijkt uit onderzoek van SIDN, Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Ook blijken maar weinig ondernemers ooit te maken hebben gehad met domeinkaping, waarbij je een hoge prijs betaalt voor een domeinnaam. Zo’n 1.400 ondernemers werden gevraagd naar hun website. Gemiddeld heeft een ondernemer er € 139 over om een bezette domeinnaam te bemachtigen. Een potentiële ondernemer heeft hier zelfs gemiddeld € 227 voor over.

Lees hier het hele nieuwsbericht

Nieuwe boekhoudkoppeling MoneyMonk & knab

Deze week maakte MoneyMonk bekend een automatische boekhoudkoppeling met knab in het leven te hebben geroepen. “Een automatische boekhoudkoppeling met knab was het afgelopen jaar de meest gevraagde functionaliteit onder de gebruikers van MoneyMonk. Ook vele klanten van knab vroegen om de realisatie van de koppeling”, valt er in het nieuwsbericht te lezen. Met de automatische koppeling is het nu gemakkelijker om banktransacties direct in je boekhouding te verwerken.

Lees hier meer.

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer