Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

4 op 5 Nederlandse ondernemers heeft domeinnaam van eerste keus

01 juni 2017

In Nederland zijn er voor (potentiële) ondernemers nog voldoende domeinnamen beschikbaar. Dit blijkt uit een onderzoek van SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland). Ruim 80% van de Nederlandse ondernemers heeft namelijk zonder problemen de domeinnaam van zijn eerste voorkeur geregistreerd.

Slechts 9% heeft te maken gehad met domeinkaping. Domeinkaping is het moeten betalen van een hoge prijs om een domeinnaam te bemachtigen.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder bijna 1.400 ondernemers. Volgens het onderzoek haalt 7% van de ondernemers de gehele omzet uit zijn website, zoals online verkoop van producten of acquisitie. 15% van de ondernemers haalt ruim de helft van zijn omzet uit zijn website. 69% van de respondenten heeft een .nl-domeinnaam geregistreerd.

Bereid om te betalen

Van de ondernemers geeft 68% aan bereid te zijn om te betalen om een bezette domeinnaam te bemachtigen. Gemiddeld heeft een ondernemer hier € 139 voor over. Onder potentiële ondernemers ligt dit bedrag met € 227 duidelijk hoger. Ook is een groter deel van hen, namelijk 80%, bereid om een bedrag op tafel te leggen als een domeinnaam al bezet is.

Uit het onderzoek van SIDN blijkt verder dat ondernemers gemiddeld twee domeinnamen in hun bezit hebben en bijna 10 uur per maand besteden aan het onderhoud van hun website. Ruim 80% van de potentiële ondernemers geeft aan een domeinnaam te registreren zodra ze hun eigen bedrijf daadwerkelijk starten, 7% heeft dit al voor de start gedaan.

Online ondernemen

“Ondernemen doe je vandaag de dag voor een belangrijk deel online. Je kunt als bedrijf of ondernemer eigenlijk niet meer zonder een eigen website. En een goede domeinnaam draagt in belangrijke mate bij aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van je bedrijf of webshop”, aldus Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN. “Een meerderheid van 59% van de Nederlandse ondernemers doet deels of geheel online zaken. Kijkend naar de toekomst zal dit percentage oplopen, aangezien 82% van de potentiële ondernemers online intenties heeft. Het registreren van een passende domeinnaam wordt dus steeds belangrijker.”

TIP Lees ook eens onderstaande kennisartikelen om je online vindbaarheid te vergroten.

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer