Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: FNV-voorzitter wil inhuur flexwerkers duurder maken

12 mei 2017

Deze week in het nieuws: FNV-voorzitter Han Busker wil dat het duurder wordt voor opdrachtgevers om flexwerkers in te huren. Ook roepen twee hoogleraren in het Weekblad Fiscaal Recht op tot een zogenaamde 'vlaktaks'. Dit zou de verschillen tussen zelfstandig ondernemerschap en loondienst moeten verkleinen. Lees meer in ons nieuwsoverzicht.

FNV-voorzitter wil inhuur flexwerkers duurder maken

In een interview met het Algemeen Dagblad zegt Han Busker, voorzitter van de FNV, dat het duurder zou moeten worden voor opdrachtgevers om flexwerkers zoals zzp'ers, in te huren.

De FNV wil de flexibilisering van de arbeidsmarkt tegengaan. Werknemers zouden steeds minder vaak een vast contract krijgen. De oplossing volgens Busker is het duurder maken om flexwerkers in te zetten. Dat zou kunnen door de lasten die de werkgever voor zijn werknemer moet betalen te verlagen of door minimumtarieven voor zzp'ers in te voeren.

In het nieuwsoverzicht van week 11 kon je al lezen dat Busker ook pleitte voor afbouw van de fiscale voordelen voor zelfstandig ondernemers.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Hoogleraren pleiten voor halvering zelfstandigenaftrek

Twee hoogleraren, Koen Caminada en Leo Stevens, stellen in het Weekblad Fiscaal Recht dat een zogenaamde ‘vlaktaks’ arbeid goedkoper zou maken en zou leiden tot minder verschillen tussen loondienst en zelfstandig ondernemerschap. ZiPConomy.nl publiceerde dit nieuws gisteren.

Voor zzp’ers zou dat betekenen dat de zelfstandigenaftrek gehalveerd zou moeten worden, de MKB-vrijstelling beperkt en de FOR (fiscale oudedagsreserve) afgeschaft. Stevens, emeritus hoogleraar fiscale economie, is al jaren voor het afschaffen van fiscale voorzieningen voor zelfstandigen. Dit zou namelijk de oorzaak zijn van de groei van het aantal zzp’ers.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

Kabinet stelt tien miljoen euro beschikbaar voor startups

Tien miljoen euro: zoveel wil het kabinet vrijmaken voor investeerders die helpen met de financiering van startups. Het moet op deze manier makkelijker worden voor jonge bedrijven om hun bedrijf te financieren. Dat meldt NU.nl.

Met de regeling, de zogenoemde SEED Cpital-regeling, wil het kabinet € 52 miljoen per jaar investeren voor de stimulering van innovatieve bedrijven. Lees hier meer over de SEED-regeling.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer