Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Bestaande pagina’s hoger laten ranken in Google: let hierop

Wil je goed scoren in Google? Focus dan niet alleen op nieuwe content. Optimaliseren van bestaande content is een kans die vaak over het hoofd wordt gezien door website-beheerders. Zorg er ook voor dat de huidige content eens wordt geüpdatet. Dit kan je website helpen om hoger te ranken en meer verkeer te genereren.

Hier zijn enkele tips voor het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van bestaande content:

#1 Gebruik zoekwoorden in de titel en meta-beschrijving

Voeg zoekwoorden toe aan de titel van de pagina en de meta-beschrijving. Dit helpt Google om te begrijpen waar je pagina over gaat en kan de zoekresultaten verbeteren. Heb je moeite met het bepalen van de juiste zoekwoorden? Een SEO specialist weet exact welke zoekwoorden je het beste kunt targetten.

Gebruik ook zoekwoorden in de URL van de pagina, zoals www.voorbeeld.nl/zoekwoord

#2 Maak gebruik van interne en externe links

Link vanuit je bestaande pagina’s naar andere relevante pagina’s op je website. Dit helpt bij het verbeteren van de gebruikerservaring en het versterken van de autoriteit van je website.

Voeg ook externe links toe naar relevante bronnen, dit kan de autoriteit van je website versterken en je kan gebruik maken van “dofollow” link.

#3 Gebruik header tags

Gebruik header tags (H1, H2,) om de structuur van de pagina te verbeteren. Hierbij help je de lezer én Google bij het scannen van de inhoud.

Zorg ervoor dat zoekwoorden in de header tags zijn opgenomen, dit kan de zoekresultaten verbeteren. Maar, zorg er wel voor dat dit niet te spammerig wordt. Google houdt niet van spammen.

#4 Optimaliseer afbeeldingen

Gebruik zoekwoorden in de bestandsnamen van afbeeldingen en in de alt-tekst. Dit helpt Google om te begrijpen wat er in de afbeelding staat en kan de zoekresultaten verbeteren.

Verklein de grootte van de afbeeldingen, zodat de pagina sneller laadt.

# 5 Update en optimaliseer de inhoud

De laatste jaren is Google er steeds meer op gebrand dat de kwaliteit van content goed moet zijn. Dit wordt onder andere duidelijk door de E-A-T updates (Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness). Het uitgangspunt hier is: schrijf voor de bezoeker én schrijf uniek. Daarom is het goed om bestaande content ook te updaten.  Neem daarbij deze extra tips mee:

  • Bewerk de inhoud van de pagina's, zodat ze relevant, uniek en up-to-date zijn
  • Verwijder of vervang onnodige of verouderde informatie
  • Voeg waardevolle informatie toe aan de pagina

Houd er rekening mee dat zoekmachineoptimalisatie een continue proces is en dat het tijd kan kosten om resultaten te zien. Wil je meer weten over de E-A-T updates of over scoren in Google door zoekmachine optimalisatie? Kies voor SEO uitbesteden. Search Signals heeft jarenlange ervaring en tilt jouw website niveaus omhoog.

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer