Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Ja echt, je kunt verloren werktijd claimen als je bent aangereden

Gerben-Jan Renema
20 november 2020

Veel zzp’ers stellen ons vragen over de dienstverlening van Gevolgrecht Nederland. Is het echt zo dat je gemiste werktijd kunt claimen nadat je bent aangereden? Hoe werkt dit dan precies? Het beste kunnen we die vraag beantwoorden door klanten aan het woord te laten. Want klantervaringen geven het beste inzicht in de werkwijze van onze partners.

Veel zzp’ers stellen ons vragen over de dienstverlening van Gevolgrecht Nederland. Is het echt zo dat je gemiste werktijd kunt claimen nadat je bent aangereden? Hoe werkt dit dan precies?

Om deze vraag te beantwoorden, deel ik in deze blog drie ervaringen van klanten van Gevolgrecht.nl. Alle ervaringen hebben betrekking op aanrijdingen waarbij behalve van schade in materiële zin ook sprake was van schade in immateriële zin door het verlies van (declarabele) werkuren. Uit privacyoverwegingen laten we de namen van de betrokken zzp’ers achterwege. Wel kunnen we de verkeerssituatie beschrijven van het ongeval en de beroepen vermelden waarin zij werkzaam zijn.

Aanrijding bij verkeerslicht

“Ik werd van achteren aangereden terwijl ik voor het verkeerslicht stond te wachten. De auto achter mij remde te laat en tikte op mijn auto. Ik schrok behoorlijk omdat je dit bij een verkeerslicht niet verwacht. Ik moest mijn klus afzeggen en een nieuwe datum plannen. Voor mij als zelfstandig ondernemer betekent dit verlies aan inkomen. Hoewel ik in eerste instantie geen fysieke problemen dacht te hebben, kreeg ik de dag na het ongeluk een stijve nek. Gelukkig gingen deze klachten snel over.

In de garage werd ik gewezen op de service van Gevolgecht.nl. Ik wist niet dat het mogelijk was om verloren werktijd te claimen. Eerlijk gezegd kon ik dit ook nergens op het schadeformulier lezen. Wel was ik er blij mee, omdat ik anders die maand onvoldoende inkomen zou hebben gehad. Gevolgrecht werkt online en via de telefoon. Zes weken na indienen van de claim kreeg ik een vergoeding van € 850 voor mijn verloren werktijd en de nekklachten. Ik was er erg blij mee en kan deze service ook echt aanraden!”

Zelfstandig tegelzetter uit Amsterdam.

Aanrijding op kruispunt

“Ik kwam uit een zijstraat van rechts en rekende erop dat het voertuig dat kwam aanrijden wel zou remmen. Achteraf bleek dat de bestuurder mij niet had gezien. Ik werd vol van de zijkant aangereden. Echt een klap! Eerst dacht ik nergens last van te hebben, maar de dag erna was ik toch flink in de war. Een aanrijding doet ook psychisch iets met je.

Bovendien was ik veel tijd kwijt met het invullen van formulieren en het halen- en brengen van mijn auto naar het schadebedrijf. Ook heb ik nog een maand lang behoorlijk last gehad van mijn nek en ben ik vijf keer naar de fysiotherapeut geweest. Dat was vervelend omdat ik geen aanvullende ziektekostenverzekering had en deze rekeningen dus zelf moest betalen. Gelukkig is Gevolgrecht erin geslaagd om zowel de rekeningen van de fysiotherapeut als mijn verloren werktijd te verhalen. Ik wist niet eens dat dit kon, maar via Gevolgrecht heb ik een vergoeding van € 1135 gekregen. Dit bedrag stond binnen twee maanden op mijn rekening en dat was veel sneller dan ik verwacht had.”

Zelfstandig boekhoudster uit Enschede.

Aanrijding in file

“Ik was onderweg naar een bouwproject en reed op een file af. Ik kon net op tijd reageren door vol op de remmen te staan. Maar mijn achterligger was niet zo snel en reed mij aan. Samen zijn we naar een parkeerplaats gereden om het schadeformulier in te vullen. Een week later kon ik mijn auto wegbrengen voor reparatie. Dit kostte mij werkuren en dus inkomsten. Maar dat was niet het enige.

Door de klap van de aanrijding was mijn laptop van de bijrijdersstoel tegen het dashboard gevlogen waardoor het scherm kapot is gegaan. Dat hielp niet bij de uitvoering van mijn werk. De aanrijding heeft veel stress veroorzaakt. Maar gelukkig kreeg ik via Gevolgrecht een extra vergoeding van € 720. Binnen vier weken was dit geregeld. Dat maakte veel goed.”

Zelfstandig projectleider uit Groningen.

Wil je weten hoe je verloren werkuren en andere schade kunt claimen? Neem dan via deze link contact op met Gevolgrecht.nl.

Gerben-Jan Renema

Gerben-Jan Renema, 25 jaar, werkt sinds begin 2020 voor Gevolgrecht Nederland als hoofd operations. In die functie is hij verantwoordelijk voor een soepel en effectief verloop van de bedrijfsprocessen. 'Ik zorg ervoor dat onze klanten goed bediend worden en zo veel mogelijk krijgen waar zij recht op hebben.'

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer
Starter
in beeld
Melanie Broekhuis
Liefdeskriebels
Lees meer