Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Heb je als starter een creditcard nodig?

Lequal
15 februari 2022

Met een KvK-inschrijving, een bankrekening voor je bedrijf en eventueel een ondernemingsplan kom je als starter al een heel eind. Wat je dan nog meer nodig hebt, hangt af van je persoonlijke situatie en je wensen. Heb je bijvoorbeeld een zakelijke creditcard nodig? Die kan zeker van pas komen, vooral als je regelmatig online zaken doet, of veel reist voor je werk. En er zijn meer redenen waarom zo’n extra betaalpas wel nuttig kan zijn.

Automatisch verzekerd

Bij veel creditcards zijn je aankopen automatisch verzekerd als je met je creditcard betaalt. Dat geldt ook voor de zakelijke varianten, al zit er uiteraard wel een limiet aan de dekking. Deze verschilt per creditcardmaatschappij, en ook per creditcardtype. Ook de verzekeringsduur verschilt, van 90 dagen (bijvoorbeeld bij de American Express Green Card) tot wel 365 dagen bij de World Card Gold van Visa.
Ook zijn veel creditcards voorzien van een aflevergarantie – ideaal voor zakelijke bestellingen in het buitenland – en reisverzekeringen, die automatisch van toepassing zijn op zakenreizen die je met je creditcard hebt betaald.

Online adverteren

Is jouw website essentieel voor je bedrijf? Dan wil je ongetwijfeld online adverteren, om deze zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Grotere advertentieplatformen als Google AdWords of Facebook Advertising kun je aan je bankrekening koppelen, maar voor sommige kleinere en/of internationale advertentie-opties en andere online diensten heb je een creditcard nodig.

Prepaid of credit?

Heb je een eenmanszaak en een BKR-registratie? Dan wordt het, net als bij het lenen van geld, lastig om een creditcard aan te vragen. Als je er toch eentje nodig hebt, kun je kiezen voor een prepaid creditcard. Daar stort je zelf eerst geld op, waarna je het gestorte bedrag kunt gebruiken. Het werkt dus een beetje hetzelfde als het opwaarderen van een telefoonkaart. Prepaid creditcards kun je in de meeste gevallen niet gebruiken voor het huren van een auto, maar wel voor het doen van (online) betalingen.

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer