Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Vanuit de WIA starten als zzp'er

Arieta: “Voer uit wat je gevoel je ingeeft”

Beginnen als ondernemer vergt lef, durf en doorzettingskracht. Toen Arieta Hoek (39) uit Veenendaal in de ziektewet terecht kwam, kwam zij in aanraking met een andere onderneemster die haar inspireerde ook voor zichzelf te beginnen. Arieta startte in 2016 voor zichzelf als allround visagist en haarstylist. In deze rubriek vertelt ze over de start als zzp'er vanuit de ziektewet.

Arieta komt uit een ondernemende familie. “Maar voor mezelf beginnen was in eerste instantie niet mijn ding. Nu weet ik waarom: ik wist niet wat ik wilde doen en had mijn passie nog niet gevonden.”

Passie

In 2014 raakte Arieta ernstig ziek. “Tijdens mijn ziekte kwam ik op de stoel te zitten bij een visagist. Deze vrouw liet me kennis maken met natuurlijke cosmetica. Toen viel het kwartje en vielen de puzzelstukjes op zijn plek. Ik wilde, net als haar, mensen laten stralen op een natuurlijke manier. Mensen die ziek zijn laten zien dat je ook tijdens ziekte mag en kan stralen. Ik ben een opleiding gaan volgen en vanaf toen mijn passie gaan volgen.”

Ondernemen naast een baan in loondienst

Toen Arieta in 2015 in de ziektewet kwam vanuit de WW, wilde ze in 2016 starten. Helaas kreeg Arieta in september van dat jaar wederom slecht nieuws over haar gezondheid, met als gevolg dat zij in de WIA terecht kwam. “Toen dacht ik dat het nooit zou redden met mijn bedrijf. Wat als je weer ziek wordt als zelfstandige? Ik had een gezin en een koophuis: dan is zekerheid toch erg belangrijk. Maar de visagist die ik ontmoette, gaf me weer volop vertrouwen. Ze stelde voor om mij een aantal uur op de loonlijst te zetten voor de zekerheid, zodat ik daarnaast mijn bedrijf kon starten. Dat gaf de doorslag.”

Zelfstandig

In november 2016 startte Arieta met haar bedrijf: Bliss Cosmetics. Arieta combineert haar baan in loondienst met vijf dagen per week werken aan haar eigen onderneming. “Om mijn plannen helder te krijgen en een aantal handvaten te hebben, heb ik een ondernemingsplan gemaakt. Deze heb ik alweer bijgesteld, een ondernemingsplan is immers nooit klaar. Met mijn eigen vermogen kon ik de benodigde producten financieren en ik heb een salon aan huis, waardoor ik geen financiering voor de start nodig heb gehad. Het liefst doe ik alles helemaal zelf, maar soms moet je hulp vragen. Zo heb ik bij het maken van mijn website een bekende gevraagd, waar ik weer veel van heb geleerd.”

Zichtbaarheid vergroten

Nu is Arieta alweer bijna een jaar verder. “Ik vind het geweldig zelfstandig ondernemer te zijn, iedere dag is weer een feestje. Door me te laten zien op lokale evenementen en goed gebruik te maken van advertenties en video’s op Facebook probeer ik mijn zichtbaarheid te vergroten.”

Volg je droom

Hoe ziet Arieta de toekomst? “Ik geniet van elke dag en zie nergens tegen op. Over twee jaar hoop ik terug te kijken op een prachtige startperiode. Ik hoop dat ik veel dames heb leren kennen en hen heb geholpen stralend door het leven te gaan. Andere zzp’ers en starters zou ik adviseren: volg je droom en je passie. Voer uit wat je gevoel je ingeeft en laat je door niets en niemand tegenhouden!”

Bekijk hier de website van Arieta.

Ben jij of ken jij de nieuwe Starter in Beeld? Meld je dan aan via onderstaande button.

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer