Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
Start Chat
         

Ruim 18.000 aanvragen voor compensatieregeling zwangere zelfstandigen

16 oktober 2018

Het UWV meldt dat er ruim 18.000 aanvragen zijn gedaan voor een compensatieregeling voor vrouwelijke zelfstandig ondernemers die ten onrechte geen zwangerschaps- en bevallingsuitkering hebben ontvangen.

Vrouwen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, konden geen zwangerschaps- of bevallingsuitkering aanvragen. De rechter oordeelde dat dit ten onrechte was: minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) besloot een compensatieregeling te treffen.

16.000 vrouwen vragen compensatie aan

Tot 30 september 2018 konden vrouwen die in dit tijdsbestek zijn bevallen, een compensatie aanvragen voor de misgelopen zwangerschapsuitkering. Dat hebben ruim 16.000 vrouwen gedaan. Omdat zij meerdere kinderen hebben kunnen krijgen in de periode, komt het totaal aantal compensaties op 18.695.

Blog

Hoe kun je je arbeidsongeschiktheidsverzekering wijzigen?


Jonge ondernemers onbekend met aftrek AOV-premie


Lees meer

Nieuws

Fonds pleit voor automatische pensioendeelname voor zelfstandigen in de bouw

Het pensioenfonds voor de bouw, bpfBOUW, wil dat zelfstandig ondernemers in de bouw automatisch deelnemen aan het pensioenfonds, tenzij ze hiertegen bezwaar maken.

Een hypotheek als startende ondernemer toch vaak mogelijk

Je hebt net je onderneming gestart. Kun je direct een hypotheek krijgen voor je woonhuis als je een startende ondernemer bent? Veel geldverstrekkers vragen vaak naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar van een onderneming voordat zij een lening verstrekken. Toch ben je na één boekjaar niet geheel kansloos op het verkrijgen van een hypotheek.

Lees meer