Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: Zelfstandigen Bouw wil minimumtarief als alternatief voor wet DBA

31 maart 2017

In het nieuws deze week: het aantal starters is vorig jaar gestegen en Zelfstandigen Bouw pleit voor een minimumtarief voor zzp'ers. En: heb jij veel passie voor je bedrijf? Dat kan kloppen! Uit onderzoek blijkt namelijk dat de liefde die een ondernemer voor zijn bedrijf heeft, veel lijkt op de liefde van een vader voor zijn kind.

Liefde van ondernemer voor zijn bedrijf lijkt op dat van vader voor zijn kind

Uit een wetenschappelijk onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd, blijkt dat de liefde van een ondernemer voor zijn bedrijf veel lijkt op de liefde van vaders voor hun kinderen. Dat meldt NU.nl.

Onderzoekers bekeken de hersenactiviteit en het gedrag van zowel vaders als ondernemers. Tijdens het onderzoek kregen vaders foto’s van zowel hun eigen kinderen als de kinderen van anderen te zien, terwijl ondernemers foto’s van hun eigen bedrijf en die van anderen te zien kregen.

Lees het nieuwsbericht op NU.nl.

Zelfstandigen Bouw pleit voor minimumtarief voor ondernemers als alternatief voor wet DBA 

Zelfstandigen Bouw, de belangenorganisatie voor zelfstandige ondernemer in de bouw, heeft een ‘eenvoudige oplossing’ gevonden voor de wet DBA. Het alternatief zou een minimumtarief van twee keer het minimumloon moeten zijn.

Een van de criteria waaraan ondernemers zouden moeten voldoen, zou een minimumtarief hanteren zijn. Duikt de ondernemer onder deze prijs, is het geen zelfstandige – aldus de organisatie. Ook zou de zzp’er niet langer dan twee jaar aansluitend voor één opdrachtgever mogen werken.

De oplossing zou volgens Zelfstandigen Bouw alleen voor de zakelijke markt en niet voor de particuliere markt moeten gelden.

Lees het hele nieuwsbericht.

Stijging aantal startende ondernemers in 2016

RTLZ meldt het aantal starters op de arbeidersmarkt stijgt. Het aantal starters steeg vorig jaar met twee procent tot 131.000. Zo hoog is het aantal starters sinds 2010 niet geweest.  

Dat meldt de ING, die het onderzoek baseert op inschrijvingen bij de Kamer van Koophandel. De stijging zou grotendeels te danken zijn aan twee regelwijzigingen. Zo werd de regelgeving in de agrarische sector verscherpt, waardoor meer mensen zich in moesten schrijven. In de taxibranche werden de regels juist versoepeld: steeds meer mensen schrijven zich in als zelfstandig ondernemer voor taxidienst Uber.

Lees hier het hele nieuwsbericht.

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer