Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: onbetaald werken als zelfstandig ondernemer normaal?

05 mei 2017

Afgelopen week werd er druk gediscussieerd over de stelling 'moet je als zelfstandig ondernemer ook wel eens een onbetaalde inwerkperiode aannemen?'. De aanleiding is een vacatureteskst van Rijkswaterstaat, waarin als voorwaarde een onbetaalde inwerkperiode van twee weken wordt genoemd. Ook bleek deze week uit onderzoek dat veel ondernemers rechtsbijstandverzekeringen te duur vinden.

Als zelfstandig ondernemer onbetaald inwerken?

Deze week opende de discussie ‘moet je als (startende) ondernemer wel eens een onbetaalde inwerkperiode accepteren?’ De discussie begon naar aanleiding van een vacaturetekst van Rijkswaterstaat, waarin wordt gevraagd naar een contractadviseur die als inwerkperiode twee weken ‘tegen het nultarief’ zou gaan werken. Ook de Rabobank zou ICT-specialisten een onbetaalde inwerkperiode geven.

Ook in de Facebook-groep ‘Zzp’er durf te vragen’ werd er op de discussie gereageerd. Daaruit blijken weinig zzp’ers iets te voelen voor een periode onbetaald werken.

Lees hier het artikel,

Ondernemers vaak geen rechtsbijstand wegens te hoge kosten

ZZP Barometer meldde dinsdag 2 mei dat het grootste gedeelte van de zelfstandig ondernemers niet over een zakelijke rechtsbijstandverzekering beschikt vanwege de kosten. Het gaat om zo’n 56% van de zzp’ers. Dat blijkt uit een onderzoek van het platform in samenwerking met Centraal Beheer Achmea.

Toch neemt het aantal ondernemers met een zakelijke rechtsbijstandverzekering wel verder toe. In 2014 had 35,9% van de zzp’ers zo’n verzekering. Dit jaar ligt dat percentage op 41,5%.

Lees hier het artikel.

Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer