Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: 80% van zelfstandigen niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid

10 november 2017

De helft van de zelfstandigen heeft bewust geen AOV afgesloten, ondanks dat hun financiële situatie over het algemeen is verbeterd in de afgelopen jaren. Veel zzp'ers vinden zo'n verzekering te kostbaar of hebben zelf geld opzij gezet om zich te kunnen redden bij arbeidsongeschiktheid. Lees dat en meer in dit nieuwsoverzicht voor ondernemers.

Helft van de zelfstandig ondernemers bewust geen arbeidsongeschiktheidsverzekering

Bijna 80% van de zelfstandig ondernemers is niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. De helft van de zelfstandigen kiest er bewust van zich niet te verzekeren. Dat blijkt uit de ZZP Succes Index, uitgevoerd door GfK in opdracht van ABN AMRO.

Ondanks dat meer dan 80% van de ondernemers wel verwacht het zzp'er-schap voort te zetten, is dat voor het grootste gedeelte van hen geen reden om maatregelen te nemen tegen arbeidsongeschiktheid. Overigens gelooft zo’n 75% van de gevestigde ondernemers – en de helft van de startende zelfstandigen, dat een verplichte AOV geen oplossing is.

Lees hier het hele bericht.

75% van zelfstandigen doet boekhouding zelf

Uit onderzoek van Appwiki blijkt dat veel ondernemers nog niet efficiënt hun boekhouding te doen: slechts 2% van alle MKB’ers zegt volledig efficiënt te werken. Veel tijd van hun gemiddeld elf uur-durende werkdag wordt nog besteed aan taken die geautomatiseerd kunnen worden, zoals boekhouding, facturatie of het maken/opvolgen van offertes. Minder dan de helft van de MKB’ers zegt gebruik te maken van software in ‘de cloud’.

Zo’n 75% van de zelfstandigen doet zijn eigen boekhouding. Vier op de tien zzp'ers geeft aan dat ze tussen 10% en 25% van hun tijd kwijt zijn aan het doen van administratie. Met name de btw-aangifte kost veel tijd.

Belastingdienst ondersteunt starters bij belastingzaken

Deze week meldden we al dat de Belastingdienst startende ondernemers gaat helpen bij belastingzaken. Op de Startersdag van de Kamer van Koophandel lanceerde de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’.

Met de campagne wil de Belastingdienst startende ondernemers en zzp’ers ondersteunen in hun administratie en aangifte. Startersvoorlichters zouden de starters telefonisch of per mail kosteloos moeten helpen bij Belastingzaken.

Lees hier nogmaals het hele bericht.

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer