Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: € 75 miljoen beschikbaar voor startende boeren

01 december 2017

Deze week is er veel in het nieuws geweest omtrent ondernemers. Zo maakte de Rijksoverheid bekend dat het € 75 miljoen beschikbaar stelt aan startende jonge agrariërs en blijkt uit onderzoek dat meer dan 60% van de zelfstandigen niet weet wat de jaarruimte is. Lees meer in ons nieuwsoverzicht van week 48.

Overheid stelt € 75 miljoen beschikbaar voor startende agrariërs

De Rijksoverheid meldt dat beginnende jonge boeren via de overheid op een financieel steuntje in de rug kunnen rekenen. De overheid maakt zo’n 75 miljoen euro vrij om beginnende agrariërs te helpen bij de start van hun onderneming. Volgens minister Schouten (Landbouw) lopen veel startende boeren tegen de financiële lasten aan en is het voor hen lastig om financiering te krijgen voor de startfase. Op zaterdag 2 december gaat zij in gesprek met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt.

Lees hier meer.

Zelfstandige schilders naar rechter vanwege verplicht pensioen

De Volkskrant meldde deze week dat zelfstandige schilders naar de rechter stappen omdat zij het verplichte pensioenfonds willen afschaffen. Zo’n 12.000 zelfstandige schilders zijn nu aangesloten bij het pensioenfonds BPF Schilders.

Zelfstandige schilders zijn verplicht lid en dragen dus gedwongen pensioenpremie af. Belangenorganisatie Zelfstandigen Bouw stapt nu naar de rechter omdat het af wil van het verplichte pensioen. De discussie tussen Zelfstandigen Bouw en BPF Schilders is al lang gaande.

Lees hier meer.

60% van zzp'ers weet niet wat jaarruimte is

Ongeveer twee derde van de zzp’ers weet niet wat de fiscale jaarruimte is. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van BrightPensioen en Allianz. Onder zzp’ers tussen 25 en 35 jaar is dat percentage zelfs 77%.

Jaarruimte is het bedrag dat je mag reserveren om extra pensioen op te bouwen. Dit bedrag kun je tevens aftrekken bij je aangifte inkomstenbelasting. Als je minder pensioen opbouwt dan dat je mag, dan heb je een pensioentekort: dit tekort mag je opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting zodat je minder belasting hoeft te betalen.

Zo’n 35% van de zzp’ers denkt dat de fiscale jaarruimte te maken heeft met zakelijk rijden of een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Van de zzp’ers die wel weten wat het is, weet 61% niet hoe ze het moeten berekenen.

Lees hier meer.

‘Zelfstandig ondenemers nog tot 2020 in onzekerheid’

De Financiële Telegraaf meldt dat ‘uit Haagse bronnen’ blijkt dat zzp’ers nog tot 2020 kunnen wachten tot zij meer zekerheid krijgen omtrent schijnzelfstandigheid. Het kabinet wil meer duidelijkheid creëren over wanneer iemand zzp’er is of in verkapt loondienstverband werkzaam is. Voor de groep die daar tussen valt is nog veel onduidelijk, meldt DFT. Ook meldt DFT dat minister Koolmees van Sociale Zaken en staatssecretaris Snel van Financiën snel met zzp-organisaties om tafel gaat om te bespreken hoe er meer zekerheid geboden kan worden.

Lees hier meer.

Omzet zakelijke dienstverleners stijgt

Het CBS meldt dat de omzet van zakelijke dienstverleners blijft groeien. In het derde kwartaal van 2017 steeg de omzet met 6,1% ten opzichte van het jaar ervoor. Dienstverleners in de IT boekten een groei van 6,3%.

De reclame- en marktonderzoeksbranche zag de kleinste omzetstijging: een stijging van 1,2% ten opzichte van 2016.

Lees hier meer.

Blog

Zo geef je een vliegende start aan jouw onderneming: drie tips!


Hoe lang gaat mijn Fitbit bandje mee?


Lees meer

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer