Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Een hypotheek als startende ondernemer toch vaak mogelijk

07 november 2018

Je hebt net je onderneming gestart. Kun je direct een hypotheek krijgen voor je woonhuis als je een startende ondernemer bent? Veel geldverstrekkers vragen vaak naar de jaarcijfers van de afgelopen drie jaar van een onderneming voordat zij een lening verstrekken. Toch ben je na één boekjaar niet geheel kansloos op het verkrijgen van een hypotheek.

Het eerste boekjaar

Het eerste jaar zal het nog lastig worden om een hypotheek te verkrijgen bij de geldverstrekker dit, omdat veel geldverstrekkers minimaal één boekjaar willen zien voordat zij een lening verstrekken. Na het eerste boekjaar zijn er meer mogelijkheden voor het verkrijgen van een hypotheek helemaal als de startende ondernemer een partner heeft met een vast contract.

Wat wil de geldverstrekker weten?

Naast het eerste boekjaar zijn er nog een aantal zaken die van belang zijn voor de geldverstrekkers zoals de verwachtingen van de startende ondernemer. De geldverstrekker zal informatie willen hebben over de verwachtingen van de branche waarin de startende ondernemer zit, een prognose over komend jaar, de hoeveelheid spaargeld van de startende ondernemer en of de startende ondernemer weer aan de slag zou kunnen in loondienst.

Maak gebruik van het NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

Voor startende ondernemers was het twee jaar geleden niet mogelijk om van de lage rentes van het NHG gebruik te maken, hiervoor moest je namelijk in het bezit zijn van drie volledige boekjaren. Tegenwoordig kunnen startende ondernemers na 12 maanden wel gebruik maken van de lage rentes van het NHG door een inkomensverklaring.

Waar vind ik de juiste adviseur?

Op HypotheekAdvies.nl kun je als startende ondernemer honderden hypotheekadviseurs filteren op eigenschappen die voor startende ondernemers belangrijk zijn. Het is belangrijk om als startende ondernemer de juiste hypotheekadviseur te vinden die je kan begeleiden bij het verkrijgen van een hypotheek die past bij de wensen van de startende ondernemer.

Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer