Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

De EigenBaas Avondschool van Qredits: ondernemers klaarstomen in zes weken

23 mei 2016

Dinsdag 24 mei start de eerste groep ondernemers in spé met de EigenBaas Avondschool van Qredits, met als doel om zich goed voor te bereiden op het ondernemerschap. In zes weken tijd schrijven alle tien de deelnemers hun eigen ondernemingsplan onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. De EigenBaas Avondschool is een initiatief van Qredits Microfinanciering Nederland en wordt voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de gemeente Zoetermeer.

Het EigenBaas Avondschool programma is afgeleid van het reeds bestaande en succesvolle EigenBaas-onderwijsprogramma van Qredits. In dit programma, dat op tientallen ROC’s wordt gegeven, worden MBO studenten klaargestoomd voor het ondernemerschap. Op 24 mei start voor het eerst het EigenBaas-programma buiten het onderwijs voor volwassenen. Het is voor iedereen die een goed ondernemingsplan wil schrijven, kennis wil nemen van alle facetten van het ondernemerschap en een volgende stap wil maken.

Diverse thema's

Gedurende zes weken schrijven tien ondernemers in spé hun ondernemingsplan onder begeleiding van docenten, ervaren ondernemers en professionals uit het bedrijfsleven. Thema’s zoals persoonlijke effectiviteit, SWOT analyse, marktonderzoek, social media en financiering komen aan bod. Elk thema wordt verzorgd door een expert op dat gebied. De gemeente Zoetermeer is de eerste gemeente die in samenwerking met Qredits de EigenBaas Avondschool gaat uitvoeren. Komend jaar zullen meer gemeentes volgen waaronder Eindhoven, Almelo, Groningen en Rotterdam.

Quote Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid: "Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ondersteunt de EigenBaas Avondschool vanuit de visie dat het belangrijk is dat mensen aan de slag komen in werk om te participeren en zelfredzaam te zijn. Dat kan via werk in loondienst zijn, maar ook als zelfstandig ondernemer. Eigenbaas Avondschool biedt een laagdrempelig programma voor jongvolwassenen die zich willen voorbereiden op het ondernemerschap en het verwerven van meer kennis over ondernemen. En dit draagt bij aan succesvol ondernemerschap."

Qredits is de initiatiefnemer van de EigenBaas Avondschool

Qredits is een private non-profit instelling die ondernemers in Nederland ondersteunt bij het succesvol starten van of investeren in hun bedrijf door het aanbieden van kredieten tot € 250.000, coaching en tools. Om ondernemers in spé goed voor te bereiden op het ondernemerschap heeft Qredits verschillende hulpmiddelen ontwikkeld, zoals het gratis ondernemingsplan sjabloon en de e-learning Ondernemingsplan Schrijven. Voor studenten biedt zij het EigenBaas onderwijsprogramma en vanaf 24 mei j.l. is er dus ook een programma voor volwassen: de EigenBaas Avondschool.

agenda

Data ophalen ...

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer