Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Kennisbank
         

ICT

Starten als zelfstandig ondernemer in de ICT is een hele uitdaging waar veel bij komt kijken. Wij helpen je op weg om goed voorbereid van start te gaan. Om goed van start te kunnen in deze branche is het handig om actuele branche-informatie te verzamelen en te bestuderen. Op deze pagina vind je veel handige informatie en links naar sites waar je als oriënterende starter in de ICT mee aan de slag kunt. Verwerk de informatie in jouw ondernemingsplan en bepaal wat de trends en verwachtingen zijn in deze branche zodat je goed geïnformeerd van start kunt.

Ben jij startende ondernemer in de ICT?

De ICT-branche bevat de volgende segmenten:

  • Hardware
  • Software
  • IT-dienstverlening
  • Eindgebruikersapparatuur
  • Datacom en netwerkapparatuur
  • Telecomdiensten

In de ICT zijn vooral jonge mensen actief. De ICT-sector is in relatief korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke factor in de economie. ICT heeft steeds meer prioriteit bij bedrijven. Hierbij kan het gaan om marketing, data of efficiënte werkprocessen. Naar verwachting zet de groei in de ICT-markt zich door. De steeds vernieuwende ontwikkelingen dragen hieraan bij. Dit betekent dat er ook steeds nieuwe toepassingen ontwikkeld worden. In de IT-servicemarkt staan een aantal grote spelers aan het roer. Daarnaast bieden middelgrote en kleine ondernemingen en een groot aantal zzp'ers een breed scala aan gespecialiseerde IT-diensten en softwareontwikkeling aan.

De prognose voor de ICT is zeer positief.

Stappenplan voor starters in de ICT

Volg het stappenplan van starten.nl welke je in fases helpt te starten, zo vergeet je niets! Bezoek ook eens onze kennisbank. Hierin vind je veel gratis downloads en alle antwoorden op de belangrijkste vragen.

Branche informatierapporten voor de ICT

Het Ondernemersplein heeft veel kennis en ervaring op het gebied van branchegegevens. Bekijk de cijfers en trends in de ICT via deze pagina.

TIP Lees hier de laatste trends van de ABN AMRO

TIP Lees hier de laatste cijfers en trends van de Rabobank omtrent de ICT-dienstverlening.

Handige sites

Lees nieuws, opiniestukken en columns op de website van Nederland ICT, de branchevereniging van ICT-bedrijven in Nederland. Neem ook eens een kijkje op het Ondernemersplein, voor de brancheorganisaties voor de ICT. nldigital.nl is een handige site waar de marktontwikkelingen in de ICT-branche naar voren komen aan de hand van een ICT-marktmonitor. Naast cijfers over software, hardware en dienstverlening, lees je op deze site ook over de nieuwste trends en technologieën. Automatiseringgids.nl brengt nieuwtjes en ontwikkelingen op het gebied van automatisering. Overweeg je om je bij een brancheorganisatie aan te sluiten? ICTWaarborg is een brancheorganisatie voor bedrijven die ICT-producten en -diensten leveren aan consumenten en/of bedrijven.

Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer