Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Wat kun je doen als het starten van een eigen onderneming is uitgesteld door de coronacrisis?

Lequal
14 mei 2020

Heb je er altijd al van gedroomd om een eigen onderneming te starten? Mogelijk heeft de coronacrisis ertoe geleid, dat je dit plan voorlopig in de vrieskast hebt gezet. De economische onzekerheid maakt het lastig om direct goed van start te gaan. Hoe vind je bijvoorbeeld klanten, als zij hun hand voorlopig op de knip houden? Toch is er genoeg wat je kunt doen om de tijd tot de start van je eigen onderneming zinvol in te vullen. In dit artikel zetten we de mogelijkheden voor je op een rij.

Doe relevante werkervaring op in je branche

Een van dingen die je kunt doen, is zorgen dat je relevante werkervaring opdoet in de branche waarbinnen je straks met je onderneming wilt starten. Deze ervaring komt niet alleen van pas om werkzaamheden straks op efficiënte wijze te kunnen uitvoeren. (Je weet immers wat werkt en wat wellicht beter kan.) Ook draagt het werken in de branche bij aan je professionele netwerk. Contacten die je nu opdoet, komen later van pas bij de start bij je eigen zaak. 

Tip: lees het contract bij je werkgever goed door, om te zien per wanneer je contacten mag benaderen. Kijk ook naar de regels omtrent het starten van een eigen bedrijf in de branche waarin je werkgever werkzaam is. Dit is niet altijd toegestaan!

Vind relevante vacatures in je omgeving

Op het internet vind je ontzettend veel vacatures. Houd er rekening mee dat veel sollicitatieprocedures door de coronacrisis momenteel digitaal verlopen. Een gesprek via Skype of Microsoft Teams is niet ongebruikelijk! Zoek je vacatures in Gelderland, Overijssel of wellicht de Randstad? Met name in de IT, de zorg en bijvoorbeeld het onderwijs is de vraag naar extra krachten groot momenteel.

Werk alvast aan een online visitekaartje

De periode tot de inschrijving bij de Kamer van Koophandel kun je gebruiken om alvast te werken aan je vindbaarheid. Bouw een website, richt de boekhouding van je bedrijf in en regel visitekaartjes. Door dergelijke voorbereidingen nu alvast te treffen, houd je straks tijd over om je te richten op de acquisitie voor je bedrijf. Ook biedt deze periode alle gelegenheid om te sparren met mensen om je heen. Heb je je bedrijfsmodel goed uitgewerkt? Liggen er kansen om processen op voorhand te optimaliseren? Enzovoorts. Wellicht kom je zo tot inzichten, waar je nog niet aan had gedacht.

 

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Object reference not set to an instance of an object.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Hoe je stap voor stap een succesvol online bedrijf begint


De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Lees meer