Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Waarom zelfstandig ondernemen als ICT'er loont

Martijn Pennekamp
23 december 2022

Zelfstandig ondernemen is een droom die vele mensen hebben. Daarbij zijn er allerlei beroepen waar het mogelijk is om dit voor elkaar te krijgen. Hoewel dit op het eerste gezicht niet zo lijkt, kun je ook als ICT’er zelfstandig ondernemen. En dit kan zeker lonen! Ben jij benieuwd wat de redenen zijn waarom als ICT’er zelfstandig ondernemen een aantrekkelijke keuze is om te overwegen? In deze blog leggen we de grootste voordelen aan je uit. Tevens ontvang je enkele tips om te beginnen aan je carrière als zelfstandige ICT’er.

De grote hoeveelheid vraag naar IT'ers

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat er veel vraag is naar IT-professionals. Nu steeds meer bedrijven digitale diensten, producten en processen gebruiken, is de behoefte aan ICT-expertise toegenomen. Dit betekent dat er enorm veel mogelijkheden zijn voor ICT’ers om een carrière als zelfstandig ondernemer op te bouwen. Als je werkervaring hebt, kun je je kennis en vaardigheden gebruiken om aan te bieden als freelancer of consultant

Hoge tarieven en beloningen als ondernemer

Ten tweede zijn er veel financiële voordelen te behalen als je zelfstandig ondernemer bent. Als IT-professional kun je aanzienlijk meer verdienen dan wanneer je bij een bedrijf in dienst bent doordat je tarieven flexibel zijn. Je hebt ook de vrijheid om je uurtarief te verhogen als je meer ervaring opdoet, wat resulteert in een grotere beloning voor je diensten en producten.

Tips om te beginnen

Als laatste hebben we enkele tips voor je om te beginnen als zelfstandig ondernemer. Als eerste is programmeren leren van groot belang. Bovendien is het zaak om je kennis up-to-date te houden door actief op zoek te gaan naar trainingen en certificeringen. Ook is het raadzaam om eerst met een paar klanten uit de markt te beginnen, zodat je meer ervaring opdoet met het ondernemerschap. Als laatste is het verstandig om een aantal contracten in de wacht te slepen, zodat je een constante stroom van inkomsten kunt genereren.

Al met al zijn er veel redenen waarom ICT-professionals de stap naar zelfstandig ondernemerschap moeten overwegen. Van hoge beloningen en flexibiliteit tot klantrelaties en een actuele kennisbasis; het ondernemerschap biedt een gevarieerde en interessante carrière voor ICT-professionals. Met de bovenstaande tips in je achterhoofd, kun je met vertrouwen beginnen!

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer