Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Tips voor startende managers

Martijn Pennekamp
23 december 2022

Manager zijn is een gewild beroep. Het heeft immers allerlei aantrekkelijk voordelen. Ben jij net als manager gestart? Dan wil je vanzelfsprekend je baan behouden. Daarom is het zaak om de informatie die je in deze blog tegenkomt, goed door te lezen. Je ontvangt hier namelijk enkele tips om een goede start te krijgen als manager. Zo weet je zeker dat je baas jouw vaardigheden als manager snel zal waarderen.

Leg de focus op team building

In de eerste plaats moet je als manager ervoor zorgen dat je teamleden elkaar vertrouwen. Focus daarom op het bouwen van een goede werksfeer en betrokkenheid binnen de organisatie. Dit kun je bereiken door een open communicatie te bevorderen, door middel van teambuilding oefeningen en door een cultuur van samenwerking te creëren.

Draag een steentje bij aan goed werkgeverschap

Ten tweede is het belangrijk dat je bijdraagt aan goed werkgeverschap. Zorg ervoor dat er gelijkwaardigheid is tussen managers en hun teamleden. Bied ruimte voor ideeën, zorg voor waardering en draag bij aan een gezonde werksfeer. Verder is het belangrijk om de verantwoordelijkheid voor succes en mislukkingen gelijk te verdelen. Door deze dingen te doen ben je als manager een goed voorbeeld.

Blijf ook jezelf ontwikkelen

Verder moet je als manager ook in jezelf blijven investeren. Zorg ervoor dat je jezelf steeds verder ontwikkelt op het gebied van leiderschap, coachingsvaardigheden en managementvaardigheden. Blijf daarom vakliteratuur lezen, cursussen volgen en jezelf bijscholen om je kennis van het vak up-to-date te houden.

Neem de ruimte om te ontspannen

Tot slot moet je als manager ook de ruimte nemen om te ontspannen. Neem af en toe wat tijd voor jezelf om energie op te doen, schrijf dagelijks prioriteitenlijstjes en stel grenzen aan hoeveel werk je aankan. Als manager is het belangrijk om gezond en voldaan te blijven. Hierdoor voel je je fitter en ben je beter in staat om de verantwoordelijkheden als manager op te pakken.

Al met al zijn deze tips een goed startpunt als je net bent begonnen als manager. Door deze tips toe te passen, draag je bij aan het succes van jouw team én van jezelf. Wij wensen je alvast veel succes hiermee.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer
Starter
in beeld
Melanie Broekhuis
Liefdeskriebels
Lees meer