Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Tellow: reviews van gebruikers

Vince de Jong
21 december 2017

Tellow is 'dé boekhoudoplossing voor zzp’ers', aldus de website. Sinds kort interview ik de gebruikers van dit softwarepakket en onderzoek de ervaringen. Is Tellow volgens hen inderdaad dé beste oplossing voor zzp’ers? En waarom?

Na weer een lange dag het land door te zijn geracet is één ding direct duidelijk: de doelgroep. De differentiatie binnen deze groep is groot. De dag begint met een glazenwasser uit Delft, en eindigt met een fotografe uit Oostvoorne. Alle reviews in dit artikel komen voort uit de groep zelfstandigen zonder personeel.

Persoonlijk en gebruiksvriendelijk

Die focus is voor veel respondenten ook een belangrijke eigenschap van de boekhoudtool. Het zorgt namelijk voor een persoonlijk karakter en gebruiksvriendelijke toepassingen. Er stonden laatst nog twee facturen open en daarachter stond: ‘Pak ze!’ Heel geestig, dat zou in een normaal boekhoudprogramma nooit staan”, aldus de fotografe uit Oostvoorne.

Zelfstandig kok Rico rijdt op en af voor zijn werk naar België en raakte tot voor kort nogal eens een bonnetje kwijt. Bij Tellow kan hij deze bonnen direct inscannen, de software van het programma doet de rest. Dat hij ook direct na de betaling een herinnering krijgt om zijn bon in te scannen is kenmerkend voor de persoonlijke en gebruiksvriendelijke benadering van Tellow die de gebruikers zo waarderen. Zoals Tellow zegt: de financiële vriend van de zzp'er. 

Snel en duidelijk

Zzp'ers werken vaak knetterhard en met grote passie in hun werkveld. Boekhouden wordt dan ook vaak gezien als los onderdeel waar soms gewoon geen tijd voor is. Zo maakt zelfstandig kok Rico lange dagen en heeft hij weinig tijd om in zijn facturatie te steken. Gelukkig werkt Tellow snel, schept duidelijkheid en houdt alle gegevens bij elkaar, alles wat Rico nodig heeft. “Het scheelt je gewoon heel veel tijd. Ik kan me nu volledig richten op waar ik zelf goed in ben.”

Het valt op dat gebruikers vooral de eenvoud en het gebruiksgemak van Tellow waarderen. Vooraf vond Rico het administratieve gedeelte de enige drempel op weg naar zelfstandig ondernemerschap. “Als ik van tevoren had geweten dat ik zo weinig had hoeven doen, dan had dat de stap wel iets makkelijker gemaakt.”

Financieel aantrekkelijk

Bovendien is Tellow financieel aantrekkelijk, dat is ook de ervaring van glazenwasser Martin en zijn vrouw Patricia. Martin start ongeveer zes maanden geleden zijn eigen bedrijf en komt er al snel achter dat een boekhouder, zeker als startende ondernemer, een hoop geld kost. Hij schrikt van de rekening van de btw-aangifte en gaat op zoek gaan naar een alternatief.

Nu doen Martin en Patricia de btw-aangifte gewoon zelf en hebben daar maar vijf minuten voor nodig. Ze zijn ontzettend tevreden en ervan overtuigd dat dit programma voor veel meer mensen een oplossing kan zijn. We hebben ook tegen me neef gezegd - die is timmerman - je moet naar Tellow gaan, je betaalt geen drol en het gaat zo makkelijk. Als ik het kan, kan jij het zeker ook’!”

Sterke service

Naast het financiële plaatje, de gebruikersvriendelijkheid en het persoonlijke karakter kwam nog een laatste onderdeel sterk naar voren in de reviews: de service.

Tellow ontwikkelt continu en het overzetten van gegevens kan wat vragen opleveren. Een goede service is dus essentieel. Naast de geprezen snelheid van antwoorden wordt de service unaniem ervaren als super-vriendelijk en professioneel.

“De service verdient echt een dikke pluim.”

“Vragen worden meestal nog dezelfde dag beantwoord. Heel netjes, zeer professioneel.”

Altijd vriendelijk, altijd behulpzaam, nooit van ‘daar heb je hun weer’.”

De reviews en ervaringen van de gebruikers zijn erg positief en dat heeft alles te maken met de sterke focus op de groep zelfstandigen zonder personeel. Tellow is ultiem gebruiksvriendelijk gemaakt voor zzp’ers.

Binnenkort interview ik meer zzp'ers en ontdek ik hopelijk nieuwe dingen. To be continued.

Vince de Jong

Stadssocioloog en nieuwsgier met passie voor Oost-Afrika, steden en journalistiek. Combineert deze passies met eigen platform The Urban Detective en het organiseren van Afrikaanse dansevenementen als oprichter van stichting Karibu Events. Tevens freelance copywriter en journalist met een veelvoud aan opdrachtgevers en publicaties in verschillende (wetenschappelijke) magazines.

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer