Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Start je met je vriendin als man en vrouw? Regel je zaken goed met een notaris

Lequal
25 januari 2022

Wanneer je gaat trouwen en je gaat verder als partners door het leven, dan is het slim om een notaris hiervoor in te schakelen. Het is natuurlijk super leuk dat je elkaar officieel partner kunt noemen, maar daar komen ook nog meerdere dingen bij kijken. Wanneer je deze dingen moet regelen om te trouwen, dan denken mensen vaak aan de bruiloft. Er moet een taart komen, de gasten moeten uitgenodigd worden, een mooie locatie en een geweldige fotograaf. Waar niet iedereen bij stilstaat, is dat het huwelijk misschien wel de meest belangrijke financiële beslissing in je leven is. Ben je benieuwd wat je allemaal moet regelen bij een notaris? Lees dan snel verder!

Huwelijkse voorwaarden maken

Een notaris helpt om de huwelijkse voorwaarden te maken. Je legt hierin alle bezittingen en schulden vast. Je bepaalt welke bezittingen van jullie samen zijn en welke van jou persoonlijk zijn. Je kunt er ook voor kiezen dat alles van jullie samen is. Dat noemen we algehele gemeenschap van goederen. Het is wel belangrijk dat je een goede administratie bijhoudt van de persoonlijke bezittingen omdat je het moet kunnen aantonen. Wanneer je het niet kan aantonen dan moet je het alsnog delen wanneer je uit elkaar gaat. Een notaris in Almere bijvoorbeeld, kan hierbij helpen en je het beste hierover advies geven.

Trouwen of geregistreerd partnerschap

Een geregistreerd partnerschap is bijna hetzelfde als een huwelijk. Je moet bij allebei eerst naar het gemeentehuis om daar van alles te ondertekenen. In het bijzijn van getuigen onderteken je uiteindelijk de huwelijksakte. Met een huwelijk ben je verplicht om een officieel ja-woord te geven, bij een geregistreerd partnerschap is dat niet het geval. Het beëindigen van een huwelijk kan alleen bij een rechter. Wanneer je kiest voor een geregistreerd partnerschap, dan heb je hiervoor geen rechter nodig om het te beëindigen.

Een notaris kan helpen

Bij de notaris kan je precies vastleggen wat je allemaal wilt delen met elkaar. Het is niet verplicht om hulp te krijgen van een notaris. Het is daarbij wel verplicht om een notariële akte als bewijs te hebben wanneer je gaat trouwen! Het is fijn om advies te krijgen en alle zaken goed te regelen. De notaris heeft specifieke vakkennis over het onderwerp. Je gaat er natuurlijk niet vanuit dat jullie uit elkaar gaan, maar toch is het prettig dat deze zaken allemaal goed zijn geregeld.

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer