Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Personal assistants voor je bedrijf: dit zijn de voordelen

Martijn Pennekamp
08 juli 2022

Het aantal bedrijven in Nederland zit al een hele tijd in de lift. Uit recente cijfers van het CBS blijkt dat er alleen al in 2020 ondanks corona 68 duizend bedrijven zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Om je onderneming in zo goed mogelijke banen te leiden, is het aan te raden om een persoonlijke assistent, ook wel een personal assistant, in te huren. Wat doen personal assistants precies en wat zijn de voordelen ervan? Je leest het in dit artikel.

Personal assistant: meer dan alleen een hulpje

Zoals de naam personal assistant het al goed weergeeft, heb je de functie als persoonlijke assistent wanneer je dit werk uitoefent. Dat betekent dat je iemand met een eigen bedrijf of met een hoge functie helpt met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden en/of werkzaamheden. Wat de werkzaamheden precies zijn, wisselen per situatie. Zo kun je als personal assistant een virtuele hulp zijn van een zakenman met een groot bedrijf in vastgoed, maar kan het ook maar zo zijn dat je een persoonlijke assistent bent van een beroemdheid of een topsporter waarbij je zijn of haar agenda onderhoudt. Het is heel divers.

Daarom kunnen we zeker zeggen dat een personal assistant meer is dan alleen een hulpje. Waar je bij de een administratieve taken doet, help je bij de ander met persoonlijke agendapunten. Het grootste doel van een personal assistant is in ieder geval om de drukte en het werk van de opdrachtgever te ontlasten. Alle bijzaken en/of agendapunten worden opgelost door zo'n assistent. Wanneer jij als ondernemer denkt dat je ergens hulp bij kunt gebruiken, kun je dus kijken of je daarvoor een personal assistant kunt inschakelen. Dan kun jij je richten op de groei van je bedrijf.

Minder werkdruk door inschakelen personal assistant

Een van de grootste voordelen van het inschakelen van een personal assistant is dat je minder werkdruk ervaart. Dat komt omdat je een assistent bepaalde taken uit kunt laten voeren waar jij zelf eigenlijk geen tijd voor (of zin in) hebt. Denk aan het wegwerken van e-mails, het bijhouden van de administratie, online marketing en het inplannen van afspraken. Hoe heerlijk is het als je dat soort taken aan een personal assistant over kunt laten?

Wanneer jij je (weer) met de kerntaken bezig kunt houden, zorg je er automatisch voor dat het werk leuk is om te doen. Iemand die plezier heeft in zijn of haar werk is daarbij ook nog eens productiever. Dat heeft weer een positief effect op hoe snel je bedrijf kan groeien. Wat mooi meegenomen is, is dat een personal assistant bij sommige onderdelen binnen je onderneming mee kan denken.

Veel personal assistants werken op afstand

Wat ook voordelig is aan het inhuren van een personal assistant is dat je vaak geen werkplek hoeft te maken. De meeste personal assistants werken namelijk gewoon vanuit huis. Dat scheelt jou weer kosten voor het vrijmaken van een werkplek. Ook hoef je geen operationele kosten te betalen, omdat veel personal assistants op freelance basis werken en dus al over de nodige apparatuur beschikken. Natuurlijk is dit niet altijd het geval, maar het is wel interessant om te weten dat het kan.

Wil je liever een personal assistant inschakelen die wel af en toe of altijd fysiek aanwezig is op kantoor of bij je bedrijf? Ook dat kan gewoon geregeld worden. Het is maar net wat jouw wensen zijn rondom het werk van een persoonlijke assistent. Die flexibiliteit is een fantastisch pluspunt, want op die manier kun je een personal assistant precies inzetten waar en wanneer jij als ondernemer dat nodig hebt.

Betere klantenscore door personal assistant

Tot slot nóg een voordeel waar je waarschijnlijk erg blij van wordt. Een personal assistant kan zorgen voor een algemene hogere klantenscore. Hoe ze dat doen? Simpel. Door op de juiste manier af te stemmen wat de taken van je persoonlijke assistent zijn, specialiseert hij of zij zich in deze tak van je bedrijf. Daardoor worden bepaalde taken sneller uitgevoerd dan wanneer je het zelf zou moeten doen. Denk bijvoorbeeld aan contact met klanten of het inplannen van afspraken.

Daarbij weten veel personal assistants het een en ander af van SEO en online marketing. Dat houdt in dat ze je zelfs daarmee kunnen helpen om je bedrijf beter op de kaart te zetten. Kort samengevat is het inschakelen van een personal assistant een heel goed idee wanneer je merkt dat je tijd tekort komt in je bedrijf of wanneer bepaalde taken constant blijven liggen. Doe jezelf een gunst en geef je bedrijf een boost met behulp van een van de vele personal assistants die ons land rijk is.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer
Starter
in beeld
Melanie Broekhuis
Liefdeskriebels
Lees meer