Jouw onderneming begint bij een rechtsvorm!Rick Schmitz
01 februari 2016
![]() Klaar om te starten met je eigen bedrijf? Tof! Welke rechtsvorm heb je gekozen en waarom? Het kiezen van de juiste rechtsvorm is belangrijk voor de toekomst van je bedrijf. Hoe zie jij jouw bedrijf in de toekomst en in hoeverre wil je aansprakelijk zijn als het mis gaat? Ik ga je laten zien wat de voor- en nadelen van de verschillende rechtsvormen zijn en hoe aansprakelijkheid een grote rol speelt. Klaar om te starten met je eigen bedrijf? Tof! Welke rechtsvorm heb je gekozen en waarom? Het kiezen van de juiste rechtsvorm is belangrijk voor de toekomst van je bedrijf. Hoe zie jij jouw bedrijf in de toekomst en in hoeverre wil je aansprakelijk zijn als het mis gaat? Ik ga je laten zien wat de voor- en nadelen van de verschillende rechtsvormen zijn en hoe aansprakelijkheid een grote rol speelt. Rechtsvorm? Ik ben ZZP-er! Heb je als ZZP-er het idee dat je niet echt ‘een bedrijf’ hebt en dat een rechtsvorm niet zo nodig is? Daar denken de Kamer van Koophandel en Belastingdienst anders over. De term ZZP-er zegt niet veel meer dan dat je geen personeel in dienst hebt. Dus ZZP-ers, ook jullie moet kiezen tussen de verschillende rechtsvormen. Here we go! Eenmanszaak of Vof Omdat deze rechtsvorm snel, goedkoop en makkelijk is, wordt deze vaak gekozen. Voordelen:
Nadelen
Besloten vennootschap Een BV heeft iets wat andere rechtsvormen niet hebben: Rechtspersoonlijkheid. De BV gaat zelf verplichtingen aan in plaats van de aandeelhouder of bestuurder van de BV. Ja, aandeelhouders, want een BV heeft het kapitaal verdeeld in aandelen. Startkapitaal Aansprakelijkheid Voordelen:
Nadelen:
|
NieuwsExtra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemersHet kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar. ![]() Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserveSlechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen. ![]() |