Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Ondernemen en doorleren: enkele interessante mogelijkheden

Lequal
22 november 2021

Starten met een eigen onderneming is ontzettend leuk. Je kennis inzetten om bedrijven van dienst te zijn en tegelijkertijd betaald krijgen voor ieder uur dat je werkt. Tegelijkertijd kan ondernemen best spannend zijn. Hoe weet je zeker dat je waarde levert aan een klant? Op welke manier vind je de eerste klanten en zorg je dat die je naam doorgeven aan andere potentiële klanten? Enzovoorts. Je wilt voorkomen dat je al snel bij een werkgever moet solliciteren, omdat klanten uitblijven. Een van de opties om je klantenkring uit te blijven breiden is het volgen van een opleiding, om specifieke kennis over onderwerpen binnen je vakgebied op te doen. Er zijn meer opties! In dit artikel lees je er alles over.

Starten aan een opleiding of cursus om je kennis te verbreden

Des te breder je kennis is, des te meer waarde kun je leveren aan klanten. Het maakt je een interessante partner voor organisaties. Kies voor een mbo-opleiding, een hbo-opleiding of een masteropleiding die je naast je dagelijkse werkzaamheden volgt. Zeker in de periode dat je net gestart bent met de onderneming heb je vaak nog voldoende tijd om zo’n opleiding te volgen. Er zijn in Nederland diverse opleidingsinstituten die een breed scala aan opleidingen en cursussen aanbieden.

Tip: door voor een NVAO-geaccrediteerde opleiding te kiezen is het diploma wat je nadien ontvangt ook daadwerkelijk wat waard. Vermeld het op je website en CV, wanneer je nieuwe potentiële klanten aanschrijft.

Volg online webinars over thema’s in je vakgebied

Naast de mogelijkheid om kennis te vergaren tijdens een opleiding of cursus, kun je webinars volgen. Binnen nagenoeg ieder vakgebied worden online webinars aangeboden, waarin gerenommeerde kennishouders spreken over de laatste trends en ontwikkelingen binnen dat vakgebied. Het geeft je nieuwe inzichten en kan inspiratie bieden om je te verdiepen in bepaalde onderwerpen. Mogelijk zijn het onderwerpen waar je niet eerder naar gekeken hebt, maar die heel relevant kunnen zijn voor de dienstverlening die je klanten biedt. Veel van deze webinars worden gratis aangeboden.

Bezoek evenementen voor bedrijven

Een derde mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen als ondernemer, is het bezoeken van evenementen. Tijdens congressen spreken gerenommeerde partijen uit een bepaalde branche of de laatste ontwikkelingen en vernieuwingen. Het lijkt hierdoor enigszins op een online webinar. Verschil is dat je tijdens een congres kunt netwerken, doordat je nieuwe contacten legt.

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Blog

Zo geef je een vliegende start aan jouw onderneming: drie tips!


Hoe lang gaat mijn Fitbit bandje mee?


Lees meer

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer