Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Hoe lang gaat mijn Fitbit bandje mee?

Martijn Pennekamp
24 augustus 2023

Als ondernemer ben je natuurlijk vooral bezig met je onderneming. Je bent op zoek naar nieuwe kansen, invalshoeken, klanten, beter productieproces, handige manier van factureren, zorgen dat je je geld op tijd krijgt en nog veel meer. Ondernemen is een tijdsopslokkende bezigheid en dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar denk je ook een beetje aan je eigen gezondheid? Alleen maar werken is niet goed voor een mens. Ontspanning is heel belangrijk. Dus doe een van je Fitbit bandjes om en ga lekker sporten. Maar wees een beetje lief voor je horloge, want zo nu en dan zal je het bandje moeten verwisselen.

Rennen, vliegen, vallen, opstaan

Herken je je hierin? Altijd onderweg naar nieuwe afspraken, bezig met cijfertjes en ondertussen wil je wel in vorm blijven. Als je houdt van cijfertjes en voortgang, dan is een Fitbit horloge echt geschikt voor jou. Je kan er de tijd op aflezen, maar ook je work-out erop volgen, je hartslag uitlezen en meer. Handig, want tijd is geld, dus alles in één oogopslag zien (of na een klein beetje scrollen) is wel zo fijn. Je kan de Fitbit alleen dragen als je gaat sporten, maar dankzij de vele, luxe bandjes, is het mogelijk om dit sportieve horloge de hele dag te dragen. Kun je tijdens het ondernemen ook zien of je stressniveau teveel gestegen is, of niet.

Sporthorloge in topconditie

Een sporthorloge gebruik je uiteraard zeer intensief, vooral als je na het werk nog even tekeer gaat in de sportschool. Hoewel sporthorloges goed bestand zijn tegen zweet, vocht en water, is het heel belangrijk om je horlogebandje in topconditie te houden. Het ligt aan het type bandje wat je hebt gekozen voor je Fitbit hoe vaak je deze kan of moet schoonmaken. Siliconen bijvoorbeeld kun je met wat water en zeep even wassen en het is weer schoon. Metaal of leer kun je met een schone doek schoon wrijven om vervolgens er een vochtig (niet nat) doekje overheen te gaan. Nylon kun je wassen met koud water en een beetje zeep. Laat de bandjes altijd goed drogen voordat je je Fitbit element er weer in bevestigd.

Aan vervanging toe

Hoe goed je ook voor je horloge zorgt, er komt altijd een moment waarop het bandje van je Fitbit echt aan vervanging toe is. Vooral bij intensief gebruik, is slijtage niet te voorkomen. Dit is heel normaal en gebeurt met alle horlogebandjes wel een keertje. Vooral wanneer je deze steeds moet uitrekken om het horloge om te kunnen doen. Of als je een sluiting al heel vaak hebt gebruikt. Bandjes kunnen hierdoor te groot worden of zelfs loslaten doordat de sluiting lam is geworden. Hoe vaak je het Fitbit bandje zal vervangen, hangt af van hoe intens jij je horloge gebruikt. Hoewel je gewoon kan hardlopen, fitnessen, spinnen, wielrennen, zwemmen en wandelen met je Fitbit, kan transpiratievocht en natuurlijk het intensieve gebruik de functionaliteit van het bandje aantasten. Zit je bandje te los en kun je dit niet oplossen door bijvoorbeeld een schakel weg te nemen (bij een metalen bandje) of een volgend gaatje te gebruiken (bij een leren bandje) dan is het aan te raden om een nieuw bandje te kopen. Dat sport en draagt wel zo fijn, want als het bandje goed om je pols sluit, dan werkt je Fitbit nu eenmaal het beste. Als regel kun je aanhouden dat bij normaal gebruik het bandje een jaar mee gaat.

Bandjes voor iedere gelegenheid

Het is overigens aan te raden meerdere Fitbit bandjes te bezitten. Zo kun je je horloge altijd aanpassen aan de gelegenheid en gaan de bandjes langer mee dan ongeveer een jaar. De siliconen bandjes zijn echt het meest geschikt voor het sporten, omdat deze het beste tegen water en zweet kunnen. De nylon en gevlochten Milanese bandjes zijn meer casual, terwijl leer en metaal heel goed zakelijk of bij speciale gelegenheden te dragen zijn. Verwissel je geregeld een bandje, zodat je horloge beter bij de gelegenheid en je outfit past, dan kun je veel langer met de bandjes doen.

Reservebandje bij de hand

Ben je lekker aan het ondernemen en draag je een Fitbit horloge? Zorg dan dat je in ieder geval een extra bandje in je tas hebt zitten of in je bureaula hebt liggen. Mocht er onverhoopt iets met het bandje gebeuren, terwijl je midden in het ondernemen zit, dan heb je in ieder geval altijd een reservebandje bij de hand en kom je altijd goed voor de dag.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

Debiteurenbeheer software: wat is het en waarom is het aan te raden voor je bedrijf?


Waarom je als ondernemer offline zichtbaarheid niet mag vergeten


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer
Starter
in beeld
Melanie Broekhuis
Liefdeskriebels
Lees meer