Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Hoe je een zakelijke hypotheek regelt

Martijn Pennekamp
05 juni 2023

Het verkrijgen van een zakelijke hypotheek is een belangrijke stap voor ondernemers die een bedrijfspand willen kopen of investeren in commercieel vastgoed. Het regelen van een zakelijke hypotheek kan echter een complex proces zijn. In dit artikel bespreken we de stappen die je kunt nemen om een zakelijke hypotheek te regelen en geven we waardevol advies om je te helpen bij het verkrijgen van de financiering die je nodig hebt.

Bereid je financiën voor

Voordat je begint met het aanvragen van een zakelijke hypotheek, is het essentieel om je financiën op orde te hebben. Zorg ervoor dat je boekhouding up-to-date is en dat je financiële overzichten, zoals balansen en winst- en verliesrekeningen, klaarliggen. Potentiële geldverstrekkers willen een duidelijk beeld krijgen van de financiële gezondheid van je bedrijf voordat ze een hypotheek verstrekken.

Werk met een ervaren hypotheekadviseur

Het regelen van een zakelijke hypotheek kan ingewikkeld zijn vanwege de verschillende eisen en procedures die specifiek zijn voor zakelijke leningen. Het is daarom raadzaam om samen te werken met een ervaren hypotheekadviseur die bekend is met het proces van zakelijke hypotheekaanvragen. Een goede adviseur kan je helpen bij het vinden van de juiste geldverstrekker, het verzamelen van de benodigde documentatie en het navigeren door het aanvraagproces.

Ken je financieringsbehoefte

Voordat je een zakelijke hypotheek aanvraagt, is het belangrijk om je financieringsbehoefte duidelijk te definiëren. Bepaal hoeveel kapitaal je nodig hebt en waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een bedrijfspand kopen, een bestaand pand renoveren of uitbreiden? Door je financieringsbehoefte helder te hebben, kun je gerichter zoeken naar de juiste financieringsoplossing.

Onderzoek de verschillende financieringsmogelijkheden

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar voor zakelijke hypotheken, zoals bankleningen, hypotheekverstrekkers gespecialiseerd in zakelijk vastgoed en overheidsprogramma's. Onderzoek de verschillende opties en vergelijk de voorwaarden, rentetarieven en flexibiliteit van elke financier. Dit stelt je in staat om de beste keuze te maken die past bij de behoeften van je bedrijf.

Verzamel de benodigde documentatie

Het aanvragen van een zakelijke hypotheek vereist het verzamelen van specifieke documentatie om je aanvraag te ondersteunen. Dit kan onder meer bestaan uit bedrijfsplannen, inkomens- en belastinggegevens, bankafschriften, huurcontracten, bouwplannen en eventuele zakelijke kredietrapporten. Zorg ervoor dat je al deze documenten nauwkeurig en volledig verzamelt.

Hoewel Ikbenfrits.nl voornamelijk bekend staat om zijn expertise in particuliere hypotheken, biedt het platform ook ondersteuning bij het verkrijgen van zakelijke hypotheken. Met hun gebruiksvriendelijke website en ervaren adviseurs kunnen ondernemers profiteren van de transparantie en deskundigheid van Ikbenfrits.nl bij het regelen van een zakelijke hypotheek. Het platform helpt bij het vergelijken van verschillende geldverstrekkers, het berekenen van de maximale leencapaciteit en het verkrijgen van persoonlijk advies op maat. Met Ikbenfrits.nl kunnen ondernemers op een efficiënte en betrouwbare manier de juiste zakelijke hypotheek vinden die past bij hun specifieke behoeften en financiële situatie. Bekijk de website van Frits.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

Zo geef je een vliegende start aan jouw onderneming: drie tips!


Hoe lang gaat mijn Fitbit bandje mee?


Lees meer

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer