Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Het belang van reclame bij het starten van je eigen onderneming?

Lequal
30 december 2021

Wanneer je een eigen onderneming start, is het belangrijk om je product of dienst aan de man te brengen. Hierbij speelt het gebruik van reclame een grote rol. Reclame kan zowel offline als online en de keuze hiervoor hang onder andere af van de activiteit van jouw doelgroep op een bepaald kanaal. Is jouw product bijvoorbeeld geschikt voor een jongere doelgroep? Dan is reclame via social media zeker het overwegen waard. Ben je echter een taxibedrijf, dan kan reclame buiten een uitkomst bieden. Kortom het belang van reclame is hoog. Maar waarom is dat zo? Lees het allemaal in deze blog.

Online reclame

Online berichten posten of adverteren is een vorm van reclame waar veel bedrijven tegenwoordig gebruik van maken. Dit komt doordat mensen steeds vaker hun telefoon zien als middel om een aankoop te doen. Daarnaast zie je dat de tijd dat mensen spenderen op social media met het jaar toeneemt. Kortom een online reclame zal door veel gebruikers worden gezien. Het moeilijke is alleen om op te vallen. Aangezien zoveel bedrijven deze online reclame toepassen, zorgt dit soms voor een informatie ‘overkill’ bij de consument. Het is dus de taak aan jouw onderneming om een unieke advertentie te maken, waardoor je je kunt onderscheiden van de concurrentie.

Buitenreclame

Een vorm van reclame maken die al verschillende decennia meegaat, is buitenreclame. Deze oudste vorm van reclame mag dan al zoveel jaar meegaan, het blijkt uit onderzoek toch een van de beste manieren om je bedrijf in de schijnwerpers te zetten. Met name als je op lokaal niveau bekendheid wil genereren, biedt buitenreclame een oplossing. Denk bijvoorbeeld aan een kapper in Den Haag. Dan is adverteren in Den Haag rondom drukke locaties met buitenreclame zeker een mooie kans om je kapperszaak onder de aandacht te brengen. Het voordeel van buitenreclame is dat je het niet al te vaak ziet en als je het wel ziet, dat het spontaan voelt. Dit in tegenstelling tot online reclames die je soms meerdere keren op een dag voorbij ziet komen, waardoor het lijkt dat sommige advertenties overdreven worden gepusht.

Reclame zal altijd een belangrijk onderdeel blijven binnen jouw onderneming. Zorg er daarom voor dat je een duidelijke strategie hebt op het gebied van reclame zodat je bent voorbereid. Heb je deze kennis niet in huis? Dan is het verstandig om een marketeer in te huren.

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Blog

Zo geef je een vliegende start aan jouw onderneming: drie tips!


Hoe lang gaat mijn Fitbit bandje mee?


Lees meer

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer