Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Een zakelijke hypotheek voor startende ondernemers: de kickstart van uw onderneming

Martijn Pennekamp
16 mei 2022

Als startende ondernemer heeft u er goed over nagedacht en u weet het zeker: het missende onderdeel van uw businessplan is een eigen bedrijfspand. U wilt geen gedoe met een verhuurder en u wilt uw vermogen opbouwen in plaats van maandelijks in de huurpot van uw huurbaas storten. Nu alleen nog even een hypotheek regelen.

En toen werd het ingewikkeld. Tenminste, als u bij een grootbank aanklopt. Die doen namelijk niet open voor een zakelijke hypotheek voor startende ondernemers. Ze vragen u meer zekerheden dan u kunt leveren, zoals jaarcijfers die u nog niet heeft.

Zakelijke hypotheek waarbij waarde van het pand centraal staat

Gelukkig kan het ook eenvoudiger. Wat als de waarde van het pand belangrijker is dan uw cijfers? Dat is het geval bij de zakelijke hypotheek van Mogelijk Vastgoedfinancieringen. Deze innovatieve fintech-organisatie helpt al zes jaar om de vastgoedambities van (startende) ondernemers waar te maken. Dankzij een lage maandelijkse aflossing en lage rente zit u niet vast aan torenhoge, maandelijkse lasten. Dat geeft u als ondernemer maximale flexibiliteit.

Koppeling: vermogende investeerders helpen ondernemers aan financiering

Hoe ze dat doen? Door twee behoeften aan elkaar te koppelen. Aan de ene kant de behoefte van ondernemers, die op zoek zijn naar een bedrijfshypotheek voor starters. De andere behoefte die zij hieraan koppelen is die van vermogende investeerders die zoeken naar een veilige investering voor hun opgebouwde vermogen. Een investering in een financiering met vastgoed als veilig onderpand, bijvoorbeeld.

Loan-to-value: aanwezigheid van voldoende eigen middelen

Mogelijk zit hier tussen als partij die zowel de vastgoedmarkt als ondernemers heel goed begrijpt. Bij het indienen van een financieringsaanvraag kijkt Mogelijk eerst alleen naar de waarde van het vastgoed en naar de gevraagde leensom. Is de leensom niet hoger dan een bepaald percentage van de waarde, de zogeheten ‘Loan-to-Value', dan kan Mogelijk zijn investeerders voldoende zekerheid bieden dat de leensom terugkomt.

Uit de startblokken

Na deze eerste beoordeling krijgt u al binnen een dag of twee een voorlopige offerte van Mogelijk. Kunt u zich daarin vinden, dan volgt een persoonlijk gesprek waarin u uw plannen kunt toelichten en aanvullende gegevens kunt geven.

Heeft u geen jaarcijfers, maar wel een goed ondernemersplan, dan zoekt Mogelijk met u naar de opties. Is alles akkoord, dan gaat uw aanvraag naar de investeerders. Kiest een van hen voor uw investeringsaanbieding? Dan kunt u al snel naar de notaris om de hypotheekakte te tekenen en krijgt uw onderneming de kick-start die het verdient.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

Zo geef je een vliegende start aan jouw onderneming: drie tips!


Hoe lang gaat mijn Fitbit bandje mee?


Lees meer

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer