Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Een eigen webshop starten

Martijn Pennekamp
23 december 2022

Nederland staat bekend als een land vol met mensen die innovatieve ideeën hebben. Dit zie je in allerlei aspecten van onze samenleving terug. Zo kun je tegenwoordig eenvoudig via een webshop allerlei producten aanschaffen. Wil jij ook graag een webshop starten? Dan is het zeker slim om deze blog goed door te nemen. Je ontvangt hier namelijk enkele tips op het gebied van het starten van je eigen webshop. Op deze manier zul je de kans op een succesvolle onderneming doen vergroten.

Begin met je idee

In de eerste plaats is het belangrijk dat je een goed beeld vormt van welke producten je in je webshop wilt aanbieden. Bepaal bijvoorbeeld of je de focus wilt leggen op één soort product, of dat je een assortiment aan verschillende producten aanbiedt. Daarnaast is het ook van belang dat je een naam kiest voor je webshop en een bedrijfsregistratie uitvoert. Op deze manier kan je officieel als ondernemer worden geregistreerd.

Ga aan de slag met de uitvoer

Ten tweede is het belangrijk dat je een hosting provider kiest waarmee je de webshop gaat aanbieden. Vergelijk verschillende aanbieders met elkaar om zo tot de beste keuze te komen op het vlak van bijvoorbeeld WooCommerce hosting. Daarnaast is het ook zaak dat je een gebruiksvriendelijke en gemakkelijk toegankelijke webshop bouwt. Zorg ervoor dat deze uniek is, maar ook bedrijfsmatig oogt. Hierdoor zullen bezoekers zich eerder geneigd voelen om een aankoop te doen.

En dan?

Tot slot is het ook cruciaal dat je je webshop gaat promoten. Zorg ervoor dat deze goed vindbaar is op zoekmachines en maak gebruik van social media om meer bezoekers te trekken. Als laatste kun je nadenken over het inkopen van voorraad. Heb je voldoende budget beschikbaar? Dan kun je dit gebruiken om een deel van de benodigde producten in te kopen. Ook is het mogelijk dat je in contact treedt met fabrikanten of leveranciers om hierbij te helpen.

Al met al zijn er veel zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een webshop start. Bepaal bijvoorbeeld welke producten er in de webshop gaan worden verkocht, kies een betrouwbare webhosting provider en zorg ervoor dat de webshop gemakkelijk te vinden is. Ook moet je nadenken over het inkopen van voorraad. Als je al deze stappen volgt, zal je de kans op een succesvolle webshop doen vergroten.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer