Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

De evolutie van de tankpas

Martijn Pennekamp
18 augustus 2016

Vroeger waren tankpassen vooral gewild omdat je daarmee de garantie in handen had, dat je een paar cent per liter korting kreeg. Ook was het fijn dat je de brandstof standaard van je zakelijke rekening betaalde; je kon je dus nooit vergissen.

Eigenaren van kleine bedrijven vonden het heel prettig dat ze een collega met een tankpas op pad konden sturen. De medewerker hoefde immers niet met de zakelijke pas of pinpas over straat. Vandaag de dag gelden die voordelen natuurlijk nog steeds. Maar het voordeel dat tegenwoordig het meest genoemd wordt, is ‘de administratie die uit handen wordt genomen’.

Onderweg tank je snel en simpel met een goed beveiligde tankpas en je kunt meteen weer door. Thuis of op de zaak kun je 24 uur per dag inloggen en de gespecificeerde facturen bekijken. Je kunt er ook voor kiezen om eens per kwartaal met één klik je brandstoffacturen fiscusproof naar je boekhouder te sturen. Daardoor kun je wel heel eenvoudig de btw op de brandstof terugvorderen bij de Belastingdienst. Dat is weer eens wat anders dan bonnetje voor bonnetje invoeren! Bovendien krijg je via deze link maar liefst 10 cent korting per liter brandstof bij twee Total tankstations naar keuze!

Ook is de dienstverlening rondom de tankpas helemaal aangepast aan deze tijd. Jij gaat als ondernemer van nu nѐt even verder voor je klant en dat doet je tankpas voor jou ook. Waar je vroeger alleen korting kreeg op brandstof, krijg je nu bijvoorbeeld ook korting op carwash. Als je eens per 2 weken Excellium-brandstof tankt, krijg je zelfs gratis pechhulp in heel Europa. En daarnaast kun je in het buitenland ook tunnels, vignetten en tol betalen met je tankpas.

Ben je benieuwd wat een tankpas voor jouw onderneming kan betekenen? Ontdek het direct.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

agenda

Data ophalen ...

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer