Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwsoverzicht: Nederland heeft minste faillissementen van Europa

25 augustus 2017

Deze week maakte het CBS bekend dat de omzet van kleine bouwbedrijven het afgelopen kwartaal het hardst is gegroeid: met wel 6,3%. Ook is er veel ophef rondom de inhuur van zzp'ers door bezorgdienst Deliveroo. In dit overzicht lees je meer.

Minste faillissementen in Nederland

Dat het met de Nederlandse economie goed gaat, is bekend. Deze week bleek dat ook uit cijfers van kredietverzekeraar Atradius, die meldt dat in Nederland de minste faillissementen van Europa zijn.

Atradius voorspelt dat het aantal faillissementen in Nederland met 20% daalt. Daarmee doet Nederland het beter dan landen als Frankrijk, Italië en Duitsland. Verwacht wordt dat het aantal faillissementen in Groot-Brittannië en België zelfs stijgt.

Lees hier meer.

Kritiek op inhuur van zzp'ers door Deliveroo

Er werd deze week veel kritiek geleverd op maaltijdbezorgdienst Deliveroo. Het bedrijf heeft namelijk besloten om alle werknemers op den duur te vervangen door zzp'ers. Dat is 'asociaal' volgens demissionair minister Lodewijk Asscher. De zzp'ers krijgen geen vakantiegeld of pensioen en stappen onverzekerd op de fiets. Het zou daarnaast schijnzelfstandigheid in de hand werken, volgens critici.

Veel zzp'ers vinden ongevallen- of arbeidsongeschiktheidsverzekeringen te duur en lopen dus een groter risico dan medewerkers in loondienst. Deliveroo zegt wel een collectieve aansprakelijkheidsverzekering aan te bieden aan de zzp’ers.  

Lees hier meer.

Onderneming vernoemd naar oprichter? Betere resultaten!

NU.nl meldt dat een bedrijf dat naar de oprichter is vernoemd, over het algemeen betere resultaten boekt dat ondernemingen met andere namen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1,8 miljoen Europese bedrijven van onderzoekers van een Amerikaanse universiteit. Ook zou de reputatie van ondernemers met een bedrijf die zij naar zichzelf vernoemen beter zijn: je loopt immers meer risico als je afspraken niet nakomt.

Lees hier meer.

Flinke groei in omzet voor kleine bouwbedrijven

Het CBS meldde deze week dat de omzet van kleine bouwbedrijven het hardst is gegroeid in het afgelopen kwartaal. De omzet van kleine bouwbedrijven (tot 10 werknemers) groeide in het tweede kwartaal van 2017 met gemiddeld 6,3%. Overigens hebben middelgrote bedrijven in de bouw (met 10 tot 100 werkzame personen) het ook goed met een gemiddelde van 8,7% omzetgroei. Bouwbedrijven met meer dan 100 werkzame personen groeiden in hun omzet gemiddeld met 2,2%.

Lees hier meer.

agenda

Data ophalen ...

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer