Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Zo kies je als starter het juiste webhostingpakket voor jouw website

Lequal
10 september 2020

Bij het starten van een bedrijf en is het belangrijk om het juiste webhostingspakket te kiezen voor je website. Dat is best ingewikkeld, want je hebt allerlei vormen van webhosting, en daarbinnen heb je ook weer verschillende pakketten. Met onderstaande tips maken we het jou gemakkelijk om het ideale webhostingspakket te kiezen.

Bezoekerscapaciteit voor je website

De eerste vraag die je jezelf moet stellen bij kiezen van een webhostingpakket, is hoeveel bezoekers je met jouw website verwacht te trekken. Een internationale webwinkel heeft meer capaciteit nodig dan een website van een lokale schilder. Daar is al een keuze in te maken.

Grote bedrijven die veel capaciteit nodig hebben voor websitebezoekers en ook piekmomenten probleemloos willen opvangen, maken doorgaans gebruik van dedicated hosting. In dat geval heb je je eigen server. Heb je een klein bedrijf, dan kun je volstaan met het delen van een server, zoals VPS Nederland. In dat geval deel je een server met andere websites, maar je hebt dan wel een eigen deel op de server.

WordPress hosting voor WordPress website

Veel starters kiezen voor een WordPress website, onder andere omdat  een Wordpress website deze eenvoudig is te beheren. Speciaal voor websites die met deze populaire software zijn gemaakt, is er WordPress-hosting. Deze hostingservice is specifiek afgestemd op websites die met deze populaire software zijn gemaakt, maar biedt ook allerlei extra’s, zoals specifieke maatregelen op het gebied van beveiliging.

Keuze uit verschillende pakketten

Heb je eenmaal vastgesteld welke webhosting voor jou geschikt is, dan komt de volgende stap: de keuze van het juiste pakket. Daarbij is het zaak om rekening met de omvang van je website (het aantal gigabytes dat je nodig hebt) en de bezoekerscapaciteit. Weet je niet goed wat je moet kiezen? Het is altijd mogelijk om met een starterspakket te beginnen. Mocht je in de toekomst behoefte hebben aan meer gigabytes of een hogere bezoekerscapaciteit, dan voer je een upgrade uit.

Per slot van rekening wil je bij de start van je bedrijf niet onnodig veel geld uitgeven. Een starterspakket is een voordelige keuze om mee te beginnen en een upgrade is altijd nog mogelijk.

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.