Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Zo geef je een vliegende start aan jouw onderneming: drie tips!

Lequal
12 september 2023

Het starten van een eigen onderneming is een grote stap. Je hebt het liefst meteen zo veel mogelijk klanten. Je zult merken dat je daar zelf behoorlijk wat tijd in moet steken. Voordat je onderneming opstijgt, ga je dus aan de slag met de naamsbekendheid. Ga je voor een ouderwetse aanpak en wil je een flyer maken? Of kies je juist voor de wonderen van de 21e eeuw en ga je aan de slag met social media? Zeker iets om te overwegen. Benieuwd naar manieren waarop jij binnen no-time klanten werft? Lees dan snel verder.

Ga de straat op

Wat ten eerste een goede manier is van het begin van je onderneming aankondigen is gewoon ouderwets de straat opgaan. Dit is dé plek waar je een praatje kunt maken met je toekomstige klanten en ze zo aan je bedrijf bindt. Zorg natuurlijk wel dat je ze iets meegeeft. Deel flyers uit met relevante informatie en waar ze je kunnen vinden. Ook nadat je de straat op bent gegaan wil je potentiële klanten trekken. Denk bijvoorbeeld eens aan stickers drukken via Drukzo. Plak ze op opzichtelijke plekken, trek de aandacht, en maak het publiek zo benieuwd naar jouw onderneming.

Zorg voor online aanwezigheid

Wat tegenwoordig cruciaal is bij het starten en onderhouden van een succesvolle onderneming is een goede online aanwezigheid. Begin met een duidelijke en gebruiksvriendelijke website. Zorg daarna dat al je socials op orde zijn. Wellicht zijn niet alle sociale media kanalen relevant voor jouw doelgroep. Ga daarnaast na wat jouw volgers willen zien en pas je content daarop aan; consistentie is hierbij belangrijk. Hoe meer volgers je hebt, hoe eerder deze posts zichtbaar zijn voor andere potentiële klanten.

Werk samen met andere bedrijven

Tot slot leg je contacten met andere ondernemingen. Benader een bedrijf met overeenkomende eigenschappen en bespreek of jullie iets voor elkaar kunnen betekenen. Vraag of je een gastblog kunt schrijven voor op hun website. Dit trekt meer klanten naar hun website, maar je verwijst in dit artikel ook naar je eigen website en socials: een win-win situatie. Werk je samen met een leuk bedrijf met veel trouwe klanten? Grote kans dat ze een kijkje nemen op jouw website.

Dus, zorg als eerste voor een grote naamsbekendheid bij het grote publiek. Ga in gesprek met potentiële klanten en deel flyers uit. Zorg er ook voor dat je website en social media kanalen er helemaal klaar voor zijn. Leg tot slot contact met andere bedrijven; wie weet kunnen jullie iets voor elkaar betekenen. Onthoudt dat het eerst gaat om je onderneming bekend te maken bij zoveel mogelijk mensen; klanten volgen daarna vanzelf!

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Blog

Debiteurenbeheer software: wat is het en waarom is het aan te raden voor je bedrijf?


Waarom je als ondernemer offline zichtbaarheid niet mag vergeten


Lees meer
Starter
in beeld
Melanie Broekhuis
Liefdeskriebels
Lees meer