Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Starten in de financiële branche: wat is een goede basis?

Lequal
29 maart 2021

De laatste jaren is er veel vraag naar professionals in de financiële branche. Met een goede financiële opleiding heb je de banen letterlijk voor het uitkiezen. Dat biedt perspectieven om je eigen bedrijf in deze branche te beginnen. In plaats van een baan in loondienst kies je dan voor het ondernemerschap en verleen je diensten aan diverse opdrachtgevers. Maar hoe leg je de basis voor een succesvol bedrijf in deze sector? Een goede eerste stap is het behalen van het praktijkdiploma boekhouden (PDB) omdat dit het meest gevraagde diploma binnen deze branche is. Je leert gedurende deze opleiding alles over het opzetten en beheren van een bedrijfsadministratie, maar ook over zaken als kostencalculatie en financiering.

De branche verandert

Door de steeds geavanceerdere automatiseringssystemen is het werk in de financiële sector de afgelopen decennia behoorlijk veranderd. Was het voorheen vooral een kwestie van stukken invoeren en de bijbehorende rapporten produceren, tegenwoordig worden die taken vaak door computers overgenomen en kun jij je als financieel deskundige vooral richten op je adviserende rol. Waarbij je uiteraard ook moet beschikken over specialistische kennis op het gebied van financiële informatievoorziening. Het staatspraktijkdiploma bedrijfsadministratie (SPD) is in dat geval een solide basis voor een mooie carrière. Deze opleiding stelt je in staat om de verbindende schakel te zijn tussen de computermatig gegenereerde overzichten en de opdrachtgever waarvoor je werkt. Iemand moet immers de cijfers op een heldere manier kunnen uitleggen en goed kunnen adviseren.

Begin bij het begin

Voor een carrière in de financiële branche moet je uiteraard beschikken over de nodige basiskennis. Zeker wanneer deze branche je tot nu toe vreemd was, zul je moeten starten met de opleiding basiskennis boekhouden (BKB). Deze vooropleiding heb je nodig om goed aan de eerder genoemde opleidingen te kunnen beginnen.

Rots in de branding

Veel ondernemers worstelen met de vraag hoe ze hun bedrijf in financieel opzicht toekomstbestendig kunnen krijgen. De ontwikkelingen binnen deze sector volgen zich in een dermate rap tempo op, dat je al snel achter de feiten aan loopt. Als financial expert kun jij voor deze bedrijven de rots in de branding zijn waar ze naar uitkijken. Met de juiste diploma’s op zak kun je dus vele kanten op, het is gewoon een kwestie van doen!

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken.