Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Ikbenfrits, dé onafhankelijke hypotheekadviseur voor zzp’ers

Michiel Lensink
12 december 2017

Dit is mijn eerste blog voor Starten.nl. Daarom stel ik mezelf en het bedrijf waar ik voor werk even voor: Ikbenfrits. Een online hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in hypotheken voor zzp'ers. De komende maanden zullen mijn blogs gaan over hoe je als zzp'er een hypotheek kunt afsluiten.

‘Dit moet makkelijker kunnen’

Laat ik beginnen bij het begin. Een goeie vriend van me vroeg iets meer dan twee jaar geleden of ik hem kon helpen met iets uitzoeken voor zijn hypotheek. Zelf kom ik met mijn studie Technische Natuurkunde niet uit de financiële sector. Maar ik besloot toch om te kijken of ik hem kon helpen. Toen ontdekte ik voor het eerst hoe dingen nodeloos ingewikkeld worden gemaakt in de financiële dienstverlening. Ik weet nog dat ik bij mezelf dacht: ‘dit moet makkelijker kunnen.’

‘Waarom die naam?’

Zo is het idee voor Ikbenfrits ontstaan. Samen met twee anderen (Thomas de Leeuw en Joost Schulze) die ik uit Delft ken hebben we Ikbenfrits opgericht. Zij hadden ook eenzelfde soort ervaring als ik gehad. ‘Waarom die naam?’ denk je misschien. Frits is eigenlijk een soort willekeurige naam. Van een slimme gast waarvan je de naam even kwijt bent.

Frits is een outsider

Frits is een outsider in de financiële wereld die dingen tot de bodem uit wil zoeken. Met een onbevangen maar kritische blik wil hij dingen beter en transparanter maken. We zijn bij Ikbenfrits gek op kleine lettertjes. Als we iets vreemd vinden in de voorwaarden van een bank die hypotheken verstrekt dan trekken we meteen aan de bel. Zo hebben we ontdekt dat banken veel te hoge boetes rekenen als mensen tussentijds van hypotheek willen veranderen. Hiermee zijn we op televisie geweest, in Radar. Vervolgens zijn er kamervragen over gesteld. En dat terwijl er hier maar 13 mensen werken.

We zijn cijferaars

Door onze ‘Delftse’ achtergrond van technische studies hebben we een natuurlijke voorliefde voor cijfertjes. Ons doel is om het hele proces van een hypotheek afsluiten efficiënter en transparanter te maken. Dit doen we door slimme rekentools te bouwen waarmee je snel een duidelijk inzicht hebt in je mogelijkheden. Sinds kort hebben we ook een tool speciaal voor zelfstandige ondernemers. Hiernaast werken we er elke dag hard aan om nog meer dingen in het proces te automatiseren.

We zijn onafhankelijk

Last but not least: Frits is onafhankelijk. We geloven erin om klanten eerlijk te adviseren. Ook als we daar zelf geen financieel gewin bij hebben. We rekenen namelijk pas kosten als je ook echt een hypotheek afsluit. Waarom we het zo doen en niet gewoon een uurtarief rekenen? Omdat we ervan overtuigd zijn dat mensen terug zullen komen als je ze eerlijk adviseert. En dat ze ons aanraden bij hun familie en vrienden.

Volgende keer…

…ga ik dieper in op het hele proces van een hypotheek afsluiten als zzp’er. Er komt namelijk nogal wat bij kijken. Maar het is niet zo moeilijk als veel zelfstandige ondernemers soms denken. In de tussentijd ben ik wel benieuwd of jij je al wel eens hebt georiënteerd op een hypotheek.

Michiel Lensink

Michiel Lensink is mede-oprichter van Ikbenfrits. Ikbenfrits is een online hypotheekadviseur. Ze onderscheiden zich met geavanceerde software en onafhankelijke dienstverlening. Hierdoor wordt het gehele proces van een hypotheek afsluiten eerlijker, transparanter en vooral sneller. Ikbenfrits is gespecialiseerd in hypotheken voor zzp’ers.

agenda

Data ophalen ...

Blog

De belangrijkste reden om te starten met ondernemen via het internet? Meer vrijheid!


Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Lees meer