Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Blogs
         

Heb ik een website nodig?

Henk Herkink
19 november 2015

Ik word ondernemer, heb ik nu ook een website nodig? Is dat verplicht? Een, eigenlijk twee vragen die me afgelopen week gesteld werden door een startende ondernemer. Even twijfelde ik. Verplicht? Eigenlijk zou ik moeten zeggen dat het inderdaad verplicht is om een website te hebben. Een website is bijna onmisbaar om te kunnen slagen als ondernemer. Echter verplicht is een groot woord. Verstandig is wellicht een beter woord.

Een aantal jaren geleden werd, als men als klant op zoek ging naar een bepaalde dienstverlener, de Gouden Gids of een telefoonboek gepakt om een bedrijf te zoeken. Of er werd bij een kennis geïnformeerd of hij/zij nog iemand kent. Tegenwoordig grijpt de klant steeds vaker naar het digitale hulpmiddel om informatie te verzamelen over een dienst of product welke hij/zij wil aanschaffen. Veel eerste contacten met de ondernemer verlopen dus via de digitale snelweg. Een ondernemer die geen website heeft loopt daardoor dus veel eerste contacten mis met eventuele nieuwe klanten.

Een website is dus op dit moment heel belangrijk voor ondernemers en zeker ook voor startende ondernemers. En dan kun je er voor kiezen om meteen een heel uitgebreide website te hebben met alles er op en er aan of een eenvoudige website waar kort en krachtig vermeld wordt wie je bent, wat je doet, ondersteunt met enkele sprekende foto’s. Door veel (startende) ondernemers wordt het belang van een goede website onderschat. Een goede website draagt bij aan de professionele uitstraling van je bedrijf. Bovendien is deze 24 uur per dag in de lucht om je bedrijf te promoten.

De ondernemer die ik dit ook uitlegde gaf toe dat hij daar niet bij had stilgestaan. Hij ging er eigenlijk van uit dat hij zich eerst ging inschrijven in het Handelsregister, langzaam wilde beginnen met zijn bedrijf (er moest echter wel een volwaardig inkomen uitkomen) en klanten daar had hij nog niet zo over nagedacht; “dat zou toch wel goed komen”. Na een leuk gesprek met deze ondernemer (die volgens mij wel een heel goede vakman is) kwam hij tot de conclusie dat een website toch wel verstandig is om te hebben. Hij was al benaderd door iemand die dat wel voor hem wilde regelen. Op zijn website kon hij dan meteen laten zien wat hij allemaal al gemaakt had. Ook besloot hij nog even na te gaan denken over zijn doelgroep en hoe deze te benaderen.

De vraag over het hebben of nut van een website wordt wel vaker gesteld. Iedereen bepaalt natuurlijk zelf of hij/zij wel of niet een website neemt voor het bedrijf maar in deze tijd waar mensen heel digitaal zijn ingesteld is het bijna een must, ook voor startende ondernemers.

Henk Herkink

Henk Herkink is adviseur bij de Kamer van Koophandel. De Kamer van Koophandel ondersteunt ondernemers met toegang tot het Handelsregister, haar data, kennis en netwerken. In alle fasen van het ondernemerschap. Henk helpt startende ondernemers op weg met de start van hun bedrijf en de financiering die daarbij komt kijken. Volg Henk op Twitter via: @HenkHerkink of bezoek zijn LinkedIn pagina.

agenda

Data ophalen ...