Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Nieuwe hypotheek voor zzp’ers door co-creatie Knab en Aegon

10 november 2015

Na een co-creatiesessie met zijn zakelijke klanten komt Knab met een nieuwe hypotheekpropositie. De hypotheek wordt verstrekt door Aegon Hypotheken, waar Knab (onderdeel van Aegon Bank) een zusteronderneming van is. De online bank verovert de markt met zijn eigen koers. Ook zzp’ers kiezen graag voor de andere aanpak van Knab. 

Na een co-creatiesessie met zijn zakelijke klanten komt Knab met een nieuwe hypotheekpropositie. De hypotheek wordt verstrekt door Aegon Hypotheken, waar Knab (onderdeel van Aegon Bank) een zusteronderneming van is. De online bank verovert de markt met zijn eigen koers. Ook zzp’ers kiezen graag voor de andere aanpak van Knab. Omdat deze klantgroep klaagde dat zij geen volledige hypotheek konden krijgen, nodigde Knab de mensen van Aegon uit op een Knab Open met zzp’ers. Aegon ging aan de slag met de wensen die daar werden geuit en ontwikkelde een nieuwe zzp-hypotheek. Deze nieuwe zzp-hypotheek is beschikbaar vanaf 16 november.

De zzp-hypotheek bij Aegon is al beschikbaar voor zzp’ers met een eenmanszaak die 2 jaarrekeningen en een prognose van het derde jaar kunnen overleggen. De maximale hypotheek van 103% (die ook volledig fiscaal aftrekbaar is) is mogelijk bij de verpanding van de ZZP Hypotheekrekening die de zzp’er bij Knab heeft. Verpanding is natuurlijk alleen mogelijk als er genoeg geld op de ZZP Hypotheekrekening staat. Dit verpande bedrag valt al na 4 of 8 jaar vrij, zodat het weer kan worden ingezet voor ondernemingsdoeleinden. Andere aanbieders vragen aan zzp’ers om hun spaargeld aan te wenden voor de koop van het huis. Het nadeel daarvan is dat het geld in stenen zit en zij hierdoor minder hypotheekrente kunnen aftrekken.

René Frijters, oprichter van Knab: “Maandelijks organiseren we Knab Open. Daarbij nodigen we klanten bij ons uit op kantoor. Iedereen is welkom. Op deze avonden vertellen klanten ons welke knelpunten zij ervaren in de dienstverlening van banken en komen ze met fantastische ideeën. In geval van de zzp-hypotheek was er veel kritiek op de acceptatie-eisen en kwam het liquiditeitsprobleem naar voren. Als oplossing hiervoor komt Knab met de geblokkeerde rekening. Hierdoor kan de zzp’er de volledige hypotheekrente aftrekken. Luisteren naar je klanten is écht leuk én blijkt zeer nuttig. ”

Marco Keim, CEO Aegon Nederland: “Het is mooi om te zien dat de relatie tussen Aegon en Knab een hypotheek oplevert waar rekening is gehouden met de specifieke wensen van zzp’ers.”Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer