Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

KvK: merendeel zzp'ers en mbk'ers verwacht groeiende omzet

05 april 2019

Het grootste gedeelte van de zzp'ers en mkb'ers verwacht in de aankomende jaren een groei in omzet. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Groeiambities en -belemmeringen van zzp en klein-mkb’ van de Kamer van Koophandel dat vandaag verschijnt.

In de afgelopen drie jaren hebben de meeste zzp’ers (45%) en mkb’ers (60%) een stijging in omzet gezien. Voor de komende drie jaar verwacht 64% van de zzp’ers en 77% van de mkb’ers een groei in hun omzet. Ongeveer 23% van de zzp’ers en 19% van de mkb’ers had een dalende omzet in de afgelopen drie jaar.

Uitdaging

De grootste uitdaging in de aankomende drie jaar zit voor de meeste ondernemers in het hebben van voldoende klanten en een financiële buffer, maar ook een juist uurtarief bepalen en nieuwe producten/diensten ontwikkelen.

Geen personeel

Uit het onderzoek blijkt verder dat ruim een op de vier zzp'ers het liefst – geheel of gedeeltelijk – in loondienst zou willen werken. Datzelfde geldt voor 14% van de mkb’ers. Veruit de meeste zzp'ers (98%) willen zonder personeel blijven ondernemen, tegenover zo’n 82% van de mkb’ers. De meeste ondernemers willen de groei in werkzaamheden opvangen door zelf meer te werken of samen te werken met andere zzp'ers.

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer