Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

ACM wil betere bescherming zzp'ers

03 april 2019

De ACM, Autoriteit Consument en Markt, roept vandaag de politiek op om de wetgeving aan te passen om zzp’ers en consumenten beter te beschermen. Dat staat in het Signaal, het jaarlijkse advies aan de wetgever dat de ACM vandaag uitbrengt.

Volgens de ACM, Autoriteit Consument en Markt, is vanwege de toename in het aantal zzp'ers een betere bescherming nodig.

Wettelijke bescherming zzp’ers

Zzp’ers die van een ongewild, telefonisch gesloten zakelijk contract af willen, kunnen dit alleen doen na betaling van een afkoopsom of via de rechter. Volgens de ACM zijn dit grote drempels. Omdat zzp'ers beter vergelijkbaar zijn met consumenten dan bedrijven, wil de ACM ook dat zzp'ers dezelfde bescherming krijgen als consumenten als het gaat om 'oneerlijke verkooppraktijken'.

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM wil ook dat zzp'ers voorlichting krijgen om duidelijk te maken in welke gevallen het consumentenrecht voor hen van toepassing is.

Begin februari maakte ACM ook bekend het toezicht op energiecontracten voor zzp'ers te willen verscherpen, om misleiding en verkeerde contracten te kunnen voorkomen.

Bron: ACM.nl.

agenda

Data ophalen ...

Blog

Je uren bijhouden doe je zo: 4 onmisbare tips voor je urenregistratie als ondernemer


Met onderstaande tips kom je als startende ondernemer minder snel financieel in de knoop


Lees meer