Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

60% van de zelfstandigen zonder personeel stopt binnen 5 jaar

27 november 2018

Nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wijzen uit dat van de zelfstandigen zonder personeel die tussen 2008 en 2010 startten, 60% binnen 5 jaar weer gestopt is.

Bijna één derde van de zelfstandigen stopt zelfs al binnen een jaar. De zelfstandig ondernemers die stoppen, gaan meestal verder in loondienst. Ongeveer 10% gaat met pensioen binnen 5 jaar na de start. Met name zelfstandig ondernemers in de gezondheidszorg en het openbaar bestuur en de overheid stoppen het snelst. Zelfstandigen in de landbouw en de bouw blijven vaak het langst ondernemer.

Ook blijkt uit de cijfers dat mannen langer zelfstandig ondernemer blijven van de vrouwen. Vrouwen gaan vaker weer in loondienst.

Bron: CBS.

Nieuws

Btw-vrijstelling? Bekijk vóór 2 december of de kleineondernemersregeling iets voor jou is

Wil je per 1 januari 2024 deelnemen aan de kleineondernemersregeling (KOR)? Dan is het goed om nu een afweging te maken, want aanmelden voor het nieuwe jaar kan tot 2 december 2023.

Moneybird, het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers

Uit onderzoek van ZZP Expert Martijn Pennekamp is gebleken dat Moneybird momenteel het meest gebruikte boekhoudprogramma onder (startende) ondernemers is.

Lees meer