Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
Start Chat
         

Wat als ik arbeidsongeschikt raak?

Stel dat je door een ernstige ziekte of een ongeval lange tijd uit de running bent, wat betekent dat dan voor je bedrijf? En je gezin? Heb jij daar iets voor geregeld? En is dat voldoende? Eigenlijk weet je dat pas als je een duidelijk beeld hebt van wat het voor jou en je bedrijf betekent als je arbeidsongeschikt raakt.

Download de gratis whitepaper!

Arbeidsongeschikt brengt je bedrijfscontinuïteit in gevaar

Veel ondernemers zien zichzelf als onmisbaar. En doen er weinig aan om dat te veranderen. Als ze langdurig uitvallen door ziekte, betalen sommigen daarvoor de prijs. Hun bedrijf is als een stuurloos schip, dat alle zeilen bij moet zetten om niet ten onder te gaan. Hebben ze geen buffer opgebouwd of zich niet verzekerd, dan komen ze ook privé in de knel. Gelukkig geldt dit niet voor alle ondernemers. Maar weet jij wat de gevolgen voor jou, je bedrijf en je gezin zijn als je arbeidsongeschikt raakt?

Snel inzicht met de Arbeidsongeschiktheid-tool

De gevolgen van arbeidsongeschiktheid zijn voor iedere ondernemer anders. Met de Arbeidsongeschiktheid-tool helpt Interpolis je om dit inzicht te verkrijgen. In drie stappen kom je er achter hoe hoog je risico op arbeidsongeschiktheid is, wat dat voor jouw situatie betekent en wat je eraan kunt doen.

Tips om arbeidsongeschiktheid te voorkomen

  1. Voorkom een burn-out

   Werkstress is de meestvoorkomende beroepsziekte in Nederland. Hoe meer je bedrijf groeit, hoe meer erbij komt kijken. Het draait dan niet meer alleen om je vakmanschap, je moet je ook bezighouden met personeelszaken, financiën, verkoop en administratie. Ligt daar je hart niet? Besteed het uit! Vraag eens na bij collega-ondernemers hoe zij dat regelen. Investeer ook in je gezondheid. Eet goed en gevarieerd, zorg voor ontspanning en beweeg! Dan houd je het echt langer vol en ontstaat er ruimte in je hoofd om te blijven nadenken en creëren.

  2. Werk zo veilig mogelijk

   In 20% van alle gevallen is een ongeval de oorzaak van arbeidsongeschiktheid. Werk daarom zo veilig mogelijk. Bekijk wat de risico’s zijn in je werk en hoe je ze kunt voorkomen. En houd je ook aan de veiligheidsmaatregelen! Ook al vind je ze soms lastig of omslachtig, ze zijn er niet voor niets!

  3. Rijd veilig

   Volgens recent onderzoek speelt afleiding een rol bij 66% van de verkeersongevallen. Navigeren, berichten lezen en versturen, maar ook handsfree bellen leiden tot tragere reacties en vernauwing van het blikveld. Hierdoor mist de bestuurder belangrijke informatie en kunnen ongelukken gebeuren. Daar bedacht Interpolis een slimme oplossing voor: de AutoModus App voor veilige mobielvrije kilometers.

  4. Maak nu al een noodplan voor je bedrijf

   Zorg ervoor dat je niet onmisbaar bent. Wijs iemand die je vertrouwt aan als vervanger, werk je hem of haar goed in en praat regelmatig bij over de stand van zaken in je bedrijf. Natuurlijk blijft het vervelend als je langere tijd niet aanwezig kunt zijn, maar zo voorkom je dat je afwezigheid desastreus is voor je bedrijf.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in alle soorten en maten

Of je voor een verzekering kiest en welke bij jou past, is aan jou. Een adviseur kan je natuurlijk wel helpen bij je beslissing. Informeer ook naar de hulp van je verzekeraar als je arbeidsongeschikt raakt.

TIP Kijk voor meer informatie over risico-inzicht en preventie op de themapagina arbeidsongeschiktheid van Interpolis, speciaal voor ondernemers! Of download hieronder de gratis whitepaper 'Grip op bedrijfscontinuïteit'.

Blog

Hoe maak je jouw website klaar voor 2019?


Personal branding: pokon voor je reputatie


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten met het berekenen van jouw netto besteedbaar inkomen
Starten met je uurtarief
Wetswijzigingen voor ondernemers vanaf 1 januari 2019
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Starten als ondernemer met een lening of krediet
Lees meer