Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Kennisbank
         

Werkvormen voor zelfstandigen

Wat is eigenlijk de reden dat je zelfstandig ondernemer wilt zijn? Gaat het om het fiscaal ondernemerschap of gaat het om de vrijheid die je hebt als je eigen baas bent? Freelancen? In dit kennisartikel lees je meer over werkvormen voor zelfstandigen.

Welke werkvormen zijn er?

Zelfstandig kun je ook zijn zonder dat je zzp'er bent

Een flexibele schil van een organisatie bestaat rondom een vaste kern van mensen in loondienst. Deze dienstverbanden bestaan in verschillende meer en minder flexibele varianten. De flexibele schil bestaat vaak uit tijdelijk personeel dat niet op de loonlijst staat van de opdrachtgever. Dit kunnen uitzendkrachten zijn of gedetacheerden die piektijden opvangen of worden ingezet voor projecten van een maand tot wel 1,5 jaar. Voor ieder type werk is er een geschikte werkvorm. Er zouden dus helemaal geen schijnzelfstandigen hoeven te zijn. De vraag is: wil je zelf graag ondernemer zijn?

Deze rechtsvormen zijn er kortweg te onderscheiden:

TIP Lees meer over de voor- en nadelen van elke rechtsvorm op een rij.

Externe flexibele schil voor professionals die graag zelfstandig blijven

Hecht je niet veel waarde aan het ondernemerschap, maar wil je wel zelfstandig zijn en gewoon flexibel inzetbaar? Dan zijn payrollen, detacheren en uitzenden hele geschikte opties voor je. Wil je toch je ondernemersstatus behouden, dan kun je kiezen voor het Uniforce-concept. Je bent dan wel ondernemer maar geen zzp'er. Je richt samen met Uniforce Group een bv op, en Uniforce stelt jou aan als directeur van je eigen bv. Zo kun je jezelf vanuit deze bv detacheren - waar en hoe lang je maar wilt! Deze werkvorm heet de zogenaamde Declarabele Uren bv.

Wil je meer weten over deze werkvorm? Klik dan op onderstaande button.

agenda

Data ophalen ...