Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Vijf voordelen van een vast telefoonnummer

Waarom zou je als ondernemer kiezen voor een vaste lijn? Iedere ondernemer heeft er zijn eigen redenen voor. In dit artikel lees je een aantal tips waardoor je zelf kunt beslissen of een vaste lijn bij jou en jouw bedrijf past.

Betrouwbaarheid en professionaliteit

Een vast telefoonnummer wekt vaak meer vertrouwen op dan een 06-nummer. Als jij naar een bepaald bedrijf zoekt via bijvoorbeeld Google en je vindt er twee: een met een vast telefoonnummer en een die alleen via mobiel te bereiken is, zal je hoogstwaarschijnlijk (wellicht onbewust) voor het bedrijf met een vaste lijn kiezen.

Je houdt privé en zakelijk gescheiden

Je kent het als ondernemer waarschijnlijk wel: je wordt op je mobiel veel geappt of gebeld. Daardoor lopen je privéberichtjes en zakelijke berichten door elkaar heen. Bovendien kan iedereen jou, als je op jouw website alleen een 06-nummer hebt staan, toevoegen op bijvoorbeeld WhatsApp. Door zakelijke contacten van je privéleven te scheiden verhoog je je professionaliteit en breng je voor jezelf ook meer structuur en overzicht aan.

Weekend en vakantie

Ben je een lekker weekendje weg met je gezin – of je hangt languit op een wit strand, word je gebeld. Niet iedereen zit daar op te wachten. Je kunt je telefoon natuurlijk ook uitzetten, maar dan ben je helemaal niet meer bereikbaar. Een vaste lijn kun je doorschakelen of je spreekt een voicemail in.

Groei van jouw bedrijf

Als je van plan bent om jouw bedrijf te laten groeien, is een vast telefoonnummer aan te raden. Als mensen gewend zijn om jouw vaste nummer te bellen, zullen ze dat immers ook in de toekomst doen. Andersom geldt hetzelfde: als mensen je op je mobiele telefoon bellen, zullen ze dat later ook doen. Een ander voordeel is natuurlijk ook dat je een vaste lijn ook op meerdere telefoons kunt instellen.

Hoe?

Er zijn meerdere manieren waarop je een vaste lijn kunt nemen. Je kunt ervoor kiezen een vaste telefoon + telefoonlijn op je werkplek aan te sluiten, maar je kunt ook via veel providers of via bijvoorbeeld Skype een vast nummer regelen. Dan kun je ook via je smartphone bellen met je vaste nummer: als iemand het nummer belt, wordt het automatisch naar je telefoon doorgeschakeld. Dit kun je bij jouw provider navragen.

Blog

Hoe maak je jouw website klaar voor 2019?


Personal branding: pokon voor je reputatie


Lees meer

Nieuws

Nieuw btw-nummer in 2020 voor eenmanszaken

Ongeveer 1,3 miljoen Nederlandse eenmanszaken krijgen vóór 1 januari 2020 een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Dit nieuwe nummer heeft geen koppeling meer met het burgerservicenummer.

50% van de zzp'ers krijgt onnodig te laat betaald

Als zelfstandig professional kan het soms weken duren tot je klanten hun facturen voldoen. Ondertussen moet je wel je rekeningen en je salaris betalen. Daardoor kun je financieel in de knel komen. Het overkomt niet alleen startende zzp'ers maar ook doorgewinterde ondernemers. Dat blijkt uit een onderzoek van ikwordzzper.nl, waarin zzp'ers is gevraagd naar hun ervaring met debiteurenbeheer.

Lees meer