Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Zo start je een eigen webshop

Martijn Pennekamp
23 december 2022

Elk decennium weer zijn er bepaalde bedrijven waar aanlokkelijke winsten op de loer liggen. In de huidige tijdsperiode zijn webshops erg lucratief. Je hoeft immers geen fysieke winkellocatie meer te huren en het bestellen van producten gaat vrijwel automatisch. Maar hoe start je eigenlijk een eigen webshop? Er zijn drie stappen die je moet zetten om hierbij succesvol van A naar B te komen. Wil jij graag weten wat deze stappen zijn? In deze blog leggen we het graag aan je uit.

Bedenk wat je wilt verkopen

In de eerste plaats is het van groot belang om te bedenken wat je wilt verkopen. Kies producten waar jouw doelgroep interesse in heeft en die je gemakkelijk kunt aanbieden. Wil je juist luxere items verkopen? Dan moet je hiermee rekening houden bij de keuze van je webshop platform door bijvoorbeeld een module voor kredietkaarten te gebruiken. Kies welke productcategorie je wilt verkopen en ga hiernaar op zoek

Registreer je merk en domein

Ten tweede is het belangrijk om je merk en domein te registreren. Op deze manier ben je verzekerd van een unieke naam waarmee je jezelf op de markt kunt zetten. Echter, voordat je begint met het registreren van je domein, moet je eerst controleren of de door jou gewenste naam nog beschikbaar is. Dit kun je door door bijvoorbeeld een domeinnaam check te verrichten. Sla deze stap dus zeker niet over.

Maak zelf een webshop

Tot slot is het tijd om je webshop te maken. Hiervoor zijn verschillende tools beschikbaar, zoals bijvoorbeeld Shopify en WooCommerce. De keuze voor een bepaalde tool hangt af van de functies die je wilt gebruiken. Het platform moet aan jouw eisen voldoen en gemakkelijk te gebruiken zijn. Uiteraard is het ook belangrijk dat je webshop er professioneel uitziet. Je wilt immers dat klanten zo lang mogelijk op jouw webshop blijven. Verder is het slim om voor zelf website maken te kiezen. Hiermee kun je je webshop precies zo maken als jij wilt.

Met deze drie stappen heb je alles wat je nodig hebt om een succesvolle webshop te starten. Momenteel zijn er veel voordelen aan e-commerce. Je weet alleen vaak niet waar je moet beginnen. Door deze blog heb je inmiddels hopelijk een goed beeld gekregen van hoe je jouw eigen webshop kunt starten.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer
Starter
in beeld
Melanie Broekhuis
Liefdeskriebels
Lees meer