Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Waarom CRM Software als zzp’er?

Arjan Nieuwbeerta
20 mei 2016

De ontwikkeling van CRM software heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht gemaakt. Er is een flink aanbod pakketten beschikbaar en dat aanbod zal nog wel even blijven groeien. Zo is een CRM systeem niet meer alleen geschikt voor grote organisaties en multinationals. Ook als zzp’er is een CRM een handige tool om efficiënter en effectiever te werken gedurende het verkoopproces van lead tot klant. Moet je bijvoorbeeld regelmatig spitten in je mailbox naar een laatste contactmoment met een klant? Of vergeet je regelmatig een offerte (op tijd) te versturen? Dan is een CRM voor jou zeker het overwegen waard.

Waarom een CRM pakket?

Wat heb je aan een CRM als zzp’er? In de eerste plaats bespaar je met een CRM veel tijd. Tijd die je beter aan je kunt besteden met het helpen van je klanten. Daarnaast levert een CRM geld op doordat je meer omzet uit je leads haalt. Hoe? We leggen het hieronder uit.

Structuur en inzicht in het verkoopproces
Hoe meer je weet over je (potentiële) klanten; hoe beter je ze kan helpen met je product of dienst. En hoe beter jij je leads kent, hoe groter de kans is dat ze klant worden. CRM software helpt je met het snel en gemakkelijk organiseren van klantinformatie. Want je kunt niet alles uit het hoofd leren. Hoe vaak heb je gehad dat je een klant vergeet te bellen of een offerte te sturen? Vast wel een aantal keer per maand. Met een CRM is dat verleden tijd. Je beschikt meteen over de belangrijkste klantinformatie zodat je meteen weet wat de status van elke klant in het verkoopproces is. Dit maakt je verkoopproces sneller waardoor je:

  • tijd wint en kosten per acquisitie lager worden
  • een hogere conversie hebt van lead naar klant door minder afhakende potentiële klant

Altijd en overal klantinformatie
Daarnaast is die klantinformatie altijd en overal beschikbaar. Je hoeft niet meer te graven in je mailbox naar het laatste contact met een bepaalde klant. Je hebt alles overzichtelijk in één systeem. Zo kun je je klanten goed en snel met de klant communiceren en heb je altijd inzicht in de status van facturen, offertes en lopende projecten.

Kortom, met een CRM ondersteun en beheer je het verkoopproces van lead tot sale. Een offerte is zo gemaakt en digitaal gestuurd. Facturen kun je zelfs automatisch laten aanmaken. In een handomdraai heb je de verkoopdoelen ingesteld. En je contactmomenten met klanten kun je eenvoudig en snel vastleggen en terug vinden. Op deze manier zie je hoe de klantrelatie is, of een klant nog gebeld moet worden en welke klanten nog niet gereageerd hebben op je offerte. Oftewel, het hele traject van lead tot sale breng je met een CRM systeem in kaart en je monitort het gehele verkoopproces.

Wat kost een CRM software?

Een online CRM duur? Nee hoor, het aanbod van software voor relatiebeheer is enorm en mogelijkheden en prijzen lopen erg uiteen. Er is CRM software beschikbaar voor zzp’ers, voor het MKB, maar ook voor grote, internationale ondernemingen. Welke oplossing het beste bij jouw onderneming past is afhankelijk van je wensen. De eerste stap naar een goed CRM is dan ook het op een rij zetten wat je met een CRM wil bereiken en doen.

CRM software pakketten voor zzp

Een zzp’er hoeft niet over de meest uitgebreide analyse en rapportage mogelijkheden te beschikken. Een CRM moet voldoen aan een aantal basisfunctionaliteiten die het werk makkelijker en sneller maakt. Maar welke CRM pakketten zijn het meest geschikt voor zzp’ers? Wij hebben een top 3 voor je gemaakt. We hebben de meest geschikt CRM pakketten voor zzp’ers alvast voor je naast elkaar gezet. Bekijk deze pakketten in de vergelijking via deze link.


Arjan Nieuwbeerta

Arjan Nieuwbeerta is Marketing Lead bij Appwiki. Appwiki is dé advieswebsite waar je als bedrijf en ondernemer de juiste bedrijfssoftware vindt en selecteert. Denk aan software op het gebied van boekhouding, urenregistratie, CRM, webshop en kassa. Door onze expertise met je te delen ontdek je de software die het beste bij je past. Dit helpt je tijd besparen en slimmer (online) te ondernemen.

Nieuws

Coronacrisis zet flinke rem op bedrijvigheid: minder starters en meer stoppers in stedelijke regio’s

De Kamer van Koophandel signaleert een flinke rem op de bedrijvigheid in het land. De verschillen tussen de regio’s zijn echter groot. De afname van de groei is het sterkst in de Randstad en andere stedelijke gebieden.

Kabinet komt met nieuwe rechtsvorm voor ondernemers: de 'maatschappelijke bv’

Ondernemers die zich inzetten voor sociale doelen als energie, klimaat, arbeidsparticipatie, zorg, onderwijs en veiligheid, kunnen daarvoor binnenkort een aparte rechtsvorm kiezen: de maatschappelijke bv.

Lees meer