Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

Linkbuilding tips voor 2022

Lequal
13 april 2022

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO. Een goede linkbuilding strategie zorgt ervoor dat je het maximale haalt uit het aantal inkomende links die je hebt met je website. Maar wat zijn nou de tips voor het linkbuilden in 2022?

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van SEO. Een goede linkbuilding strategie zorgt ervoor dat je het maximale haalt uit het aantal inkomende links die je hebt met je website. Maar wat zijn nou de tips voor het linkbuilden in 2022?

Waarom kiezen voor linkbuilding?

Linkbuilding is eigenlijk niets anders dan het verkrijgen van links op je eigen website en op andere. Het doel hiervan is het verzamelen van links van andere websites die leiden naar jouw website. Uiteindelijk probeer je hiermee je website populairder te maken en meer autoriteit op te bouwen. Als Google dit opmerkt, zal je een hogere positie krijgen in de organische zoekresultaten.

Structuur

Naast dat het design van je website er goed uit moet zien, is het ook van belang dat de interne structuur van je website goed in elkaar zit. Zorg ervoor dat elke pagina op je website goed bereikbaar is voor de gebruiker. Daarnaast is het belangrijk dat er op de hoofdpagina van je website een navigatiemenu aanwezig is die gebruikers een duidelijk overzicht geven van de verschillende pagina´s die aanwezig zijn. Dit is een belangrijk onderdeel van SEO. Met je website wil je natuurlijk indruk maken op bezoekers én Google.

Zoekwoorden

Voordat je begint met linkbuilding activiteiten uit te voeren, is het van belang dat je in kaart brengt op welke zoekwoorden je in Google gevonden wilt worden. Analyseer je eigen website en zoek naar de pagina´s die het meest relevant zijn en het beste passen bij de zoekwoorden die je in gedachte had. Daarnaast is het ook belangrijk om je bedrijfsnaam te benoemen. Hierdoor zal Google gemakkelijker herkennen wie je bent.

Oplossen van broken links

Linkbuilding activiteiten worden vaak uitgevoerd door middel van het ruilen van links en blogs. Echter kun je ook kiezen voor een broken links strategie. Met een broken links strategie kun je je netwerk uitbreiden en links verkrijgen op websites waar jij ze op wilt hebben. Met een broken links strategie ga je op zoek naar pagina´s of blogs met broken links. Vervolgens benader je partij met dat je zelf een goede bron hebt om naar toe te verwijzen. Vaak zijn de andere partijen bereid om met je samen te werken.

Linkbuilding uitbesteden?

Linkbuilding activiteiten uitvoeren kan vrij divers zijn. Bovendien zijn er verschillende regels aan verbonden. Het kan lastig zijn om dit alleen te doen als je hier geen ervaring of strategie voor hebt. Hier kun je ervoor kiezen om de linkbuilding activiteiten uit te besteden aan een linkbuilding bureau, zoals LEQUAL. LEQUAL biedt verschillende diensten om tot een zo effectief mogelijke digitale marketing strategie te komen. Hierbij kun je denken aan diensten als zoekmachine optimalisatie, linkbuilding en internationale linkbuilding.

Lequal

LEQUAL is een professioneel digital marketing bureau met vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Apeldoorn. Een team van specialisten zet zich iedere dag in om het maximale rendement uit online marketing campagnes te halen! Hoe we dat doen? Door enthousiasme en ervaring van onze digital marketeers te combineren met data en (de laatste) technieken. 

Blog

Zo geef je een vliegende start aan jouw onderneming: drie tips!


Hoe lang gaat mijn Fitbit bandje mee?


Lees meer
Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer