Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Starten doe
je zo!
         

De meest inspirerende luisterboeken voor ondernemers

Martijn Pennekamp
01 oktober 2021

Als drukke ondernemer heb je waarschijnlijk niet veel tijd om boeken te lezen. Toch wil je graag blijven leren. Het is belangrijk om nieuwe ideeën op te blijven doen zodat je kunt blijven groeien. Heb je geen tijd om te lezen? Dan zijn audioboeken een perfecte oplossing. Terwijl je op weg bent naar die ene klant zet je een audioboek aan. Zo kun je toch alle informatie tot je nemen, zonder dat je de tijd moet nemen om een boek te lezen. Om je een handje te helpen gingen we op zoek naar de meest inspirerende audioboeken voor ondernemers.

The start-up of you

Dit luisterboek werd geschreven door de co-founder van LinkedIn Reid Hoffman. Dit boek focust zich op de mindset die nodig is om te kunnen voldoen aan de veeleisende en snel veranderende zakenwereld. Het audioboek neemt je mee in Hoffman’s carrière en zijn persoonlijke ervaringen en successen en tegenslagen. Een van de dingen die het boek je probeert te leren is dat je iedere dag als een nieuwe mogelijkheid moet zien.

The Lean start-up

In dit boek lees je alles over de principes van de Lean Start-up. Dit is een methode die inmiddels wereldwijd is omarmd door beginnende bedrijven. De aanpak, die zich richt op het proces van innovatie, maakt het mogelijk je product aan te passen en opnieuw te testen, net zo lang tot het precies is wat je doelgroep wil. Het luisterboek leert je daarnaast om je bedrijf met de grootst mogelijke snelheid op te schalen en te laten groeien. Eric Ries, de auteur van het boek is zelf ondernemer en heeft zelf diverse succesvolle start-ups opgericht en geadviseerd.

Pitch anything

Voor iedere ondernemer is het belangrijk om te kunnen pitchen en te overtuigen. Het kan het verschil maken tussen een groot succes en een complete mislukking. Oren Klaff, leert je de kneepjes van het vak. Zelf heeft hij meer dan $400 miljoen dollar opgehaald bij investeerders met zijn pitches. In dit luisterboek duikt hij diep in zijn methode en leert ondernemers wat er nodig is om succesvol te zijn.

Rework

In dit audioboek rekenen de auteurs af met de traditionele ideeën van zakendoen en ondernemerschap. Het luisterboek laat je de nieuwste manieren van zakendoen zien in de informatie-economie. Het bevat belangrijke opvattingen die iedere start-up ondernemer zou moeten weten.

Good to Great

Waarom doen sommige bedrijven het geweldig, terwijl andere gemiddelde resultaten behalen en andere compleet mislukken? Jim Collins vertelt de verhalen van bedrijven die het heel goed doen om zo te ontdekken waarom deze bedrijven het zo goed doen. Van leiderschap tot cultuur, Collins audioboek geeft je kritische inzichten over wat er voor nodig is om zelf een imperium op te bouwen. 

Stress test: Reflections on financial crisis

Het leiden van een bedrijf is al moeilijk genoeg, maar wanneer de crisis je treft is het erop of eronder voor iedere ondernemer. Dit is een luisterboek dat iedere ondernemer gehoord moet hebben zodat ze weten hoe ze hun bedrijf moeten leiden door alles dat op hun weg komt.

$100 startup

Heb je niet veel geld, maar wil je wel graag een bedrijf beginnen? Dan is dit luisterboek echt iets voor jou. De schrijver van dit audioboek, Chris Guillebeau, vertelt je de fascinerende verhalen van bedrijven die zijn opgestart met erg weinig geld. Daarnaast krijg je concrete tips over hoe dit kunt doen.

Business Adventures

Een boek dat door Bill Gates wordt bestempeld als zijn favoriete boek over ondernemen is het waard om gelezen te worden. Of gehoord te worden, in het geval van dit audioboek. Dit luisterboek voorziet ondernemers van onbetaalbare lessen op allerlei gebieden die te maken hebben met zakendoen. Van het ontwikkelen van een product tot belastingadvies en meer.

Wat is een audioboek eigenlijk?

Audioboeken worden ook wel luisterboeken genoemd. Het zijn audio-opnames van boeken. Iemand leest de inhoud van een boek voor en hiervan wordt een opname gemaakt. Vroeger kon je luisterboeken krijgen in de vorm van een cassettebandje of een CD. Tegenwoordig kun je audioboeken gewoon downloaden. Dit kan bijvoorbeeld via verschillende apps met grote verzamelingen audioboeken. Op Alle Luisterboeken vind je een verzameling van apps waar je luisterboeken kunt downloaden. De meeste apps die je op deze site vindt hebben een proefperiode van 14 dagen. Zo kun je erachter komen of luisterboeken iets voor jou zijn zonder dat je ergens aan vast zit.

Martijn Pennekamp

Martijn Pennekamp is de oprichter van het startersplatform ikwordzzper.nl, starten.nl en het ledenplatform Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter via @ikwordzzper of word fan van zijn Facebook pagina.

Blog

Waarom bedrukte aanstekers altijd een succes zijn


Hoe vind ik een baan zonder diploma?


Lees meer

Nieuws

Extra coronasteun van 35 miljoen voor startende ondernemers

Het kabinet komt alsnog met een steunregeling voor startende ondernemers die het afgelopen halfjaar last hebben gehad van de beperkende coronamaatregelen, maar niet in aanmerking kwamen voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Voor de regeling is 35 miljoen beschikbaar.

Vele zzp’ers leggen geen geld opzij voor oudedagsreserve

Slechts een derde (34%) van de zzp’ers maakt gebruik van de fiscale oudedagsreserve (FOR). Van deze groep zet ruim een kwart (28%) het bedrag dat in de boekhouding wordt gereserveerd niet daadwerkelijk apart. En nog eens een kwart (25%) zet het slechts ten dele opzij. Zzp'ers kunnen hierdoor financieel in problemen komen, zegt directeur Sjaak Zonneveld van BrightPensioen.

Lees meer