Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie. Sluiten
Blogs
         

5 tips om als ondernemer geld te besparen bij je belastingaangifte

Ronald Glasbergen
27 maart 2015

Als ondernemer heb je best wel wat mogelijkheden om minder belasting te betalen. Even verdiepen in de mogelijkheden bespaart je al gauw een leuk bedrag. Soms hoef je er helemaal niets voor te doen, maar gewoon de kosten bijhouden. In deze blog geef ik je 5 tips om als ondernemer belasting te besparen bij je aangifte inkomstenbelasting.

Zelfstandigen + startersaftrek
Dit is een hoge fiscale aftrekpost voor een ondernemer over jouw inkomen die je kan toepassen bij je belastingaangifte als je aan de voorwaarden voldoet. Meer informatie hierover is in dit artikel te lezen.

Investeringsaftrek
Als je (gezamenlijke) investeringen in een jaar boven de € 2.301 uitkomen heb je waarschijnlijk recht op de investeringsaftrek. Voor meer informatie en de voorwaarden verwijs ik je naar dit artikel.  

Vergeet je reiskosten met je privé-auto niet
Als je je privé-auto zakelijk gebruikt mag je aan jezelf een vergoeding toekennen van 0,19 cent per kilometer. Het totaal neem je op als kosten.

Controleer je privé bankrekening
Veel (startende) ondernemers betalen rekeningen vanuit privé bankrekeningen. Zeker in de startersfase wanneer je wellicht niet direct met een zakelijke bankrekening begint. Dat maakt het wat moeilijker overzicht te houden. Zeker als je de facturen niet gelijk ordent. Het loont vaak de moeite even de mutaties van de privé bankrekeningen na te lopen op zakelijke uitgaven. Wellicht heb je die nog niet meegenomen als kosten en betaal je daardoor onnodig te veel belasting.

Controleer of je via privé kosten betaalt die je ook zakelijk gebruikt
Denk hierbij aan telefoonkosten, internetkosten thuis etc. Een ondernemer gebruikt geregeld internet thuis maar het abonnement wordt vaak privé betaald. Afhankelijk van hoe vaak je thuis bent mag je een deel van de kosten als zakelijk opnemen. Je gebruikt internet best vaak, bijvoorbeeld met het lezen van deze blog. Denk je aan deze kosten?  

Tot slot
Ik hoop dat de tips je gaan helpen belasting te besparen. Rest mij je heel veel succes en wijsheid te wensen met je belastingaangifte!

Heb je hulp nodig bij het berekenen van je fiscale voordelen? De partners van ikwordzzper.nl staan graag voor jou klaar om je te helpen met het inzicht geven in jouw fiscale planning om zo veel mogelijk belastingvoordelen te kunnen benutten. Kijk op www.boekhoudbundel.nl en zoek een boekhouder bij jou in de buurt.

Ronald Glasbergen

Ronald Glasbergen is gecertificeerd zelfstandig belastingadviseur. Met zijn bedrijf Glasbergen Belastingadvies helpt hij (startende) zzp’ers de cijfers op orde te brengen en de vele belastingvoordelen die er voor zzp’ers zijn te benutten bij de belastingaangifte.

Wil je dagelijks belastingtips ontvangen volg hem dan op Twitter: @zzpbelastingtip. Of bekijk hier zijn website. Gebruik je liever LinkedIn? Voeg hem toe via deze link.

Lees meer

Kennisbank

Hier vind je handige artikelen Lees meer
Starten met je ondernemingsplan
Starten vanuit de WW
Starten met je uurtarief
Welke aftrekposten heb ik als ondernemer?
Lees meer